Εφημερίδα Κοινωνική

Νομοσχέδια για δικαστική αστυνομία και ενδοοικογενειακή βία προωθούν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη

Νομοσχέδια για δικαστική αστυνομία και ενδοοικογενειακή βία προωθούν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη
28 Αυγούστου 2023

Η πραγματική έκτιση των ποινών πλημμεληματικού χαρακτήρα, η αυστηροποίηση της υφ’ όρον απόλυσης και ο περιορισμός του ανασταλτικού αποτελέσματος της έφεσης για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας, αποτέλεσαν τα σημεία κοινού ενδιαφέροντος του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο προτεινόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας – τροποποιήσεις ΠΚ και ΚΠΔ».

Συγκεκριμένα, το εν λόγω σχέδιο νόμου, όπως και αυτό που αφορά στην ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχαν σήμερα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννης Μπούγας με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κώστα Κατσαφάδο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Πάνος Αλεξανδρής, η υπηρεσιακή γραμματέας του, κ. Βίκυ Γιαβή και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ Δήμητρα Λυγούρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννης Μπούγας με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κώστα Κατσαφάδο ενόψει του νέου Κοινοβουλευτικού Έργου και την επικείμενη κατάθεση νέων νομοσχεδίων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Πάνος Αλεξανδρής, η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κα ΒίκυΓιαβή και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα Δήμητρα Λυγούρα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης κυριάρχησε η συνδρομή και αρωγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα υπό κατάθεση Σχέδια Νόμου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ειδικότερα πρόκειται για το : Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Επιτάχυνση Διαδικασιών Στελέχωσης Δικαστικής Αστυνομίας – Τροποποιήσεις του ν.4963/2022», Σχέδιο Νόμου «Αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής βίας – Τροποποιήσεις ΠΚ και ΚΠΔ» και τις αλλαγές που προωθούνται για την ηλεκτρονική επίδοση δικογράφων.

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ