Εφημερίδα Κοινωνική

Σκέρτσος: Οι ακτοπλόοι υποσχέθηκαν μειωμένα πακέτα έως 20% -Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα, για ποιους προορισμούς

 Breaking News

Σκέρτσος: Οι ακτοπλόοι υποσχέθηκαν μειωμένα πακέτα έως 20% -Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα, για ποιους προορισμούς
12 Ιουλίου 2023

Ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος μιλώντας για το ζήτημα των ακριβών εισιτηρίων ανέφερε πως η κυβέρνηση περιμένει μέσα στην εβδομάδα τις προτάσεις των ακτοπλόων προκειμένου να ληφθούν στη συνέχεια οι αποφάσεις για την αποκλιμάκωση των τιμών.

Ο κ.Σκέρτσος μιλώντας στο Mega τόνισε «Υπάρχει πρόβλημα, αναγνωρίστηκε και περιμένουμε την αντίδραση της συγκεκριμένης αγοράς. Μέσα στην εβδομάδα αναμένουμε τις προτάσεις των ακτοπλόων και θα ληφθούν οι αποφάσεις. Προτεραιότητα για τα φθηνά πακέτα θα έχουν οι οικογένειες και οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού».
Παράλληλα ανέφερε ότι οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από τα δρομολόγια κορμού, ενώ ξεκαθάρισε πως θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για αποκλιμάκωση και πρόσθεσε ότι «θα δοθούν ελκυστικά πακέτα τιμών στα ακτοπλοϊκά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στις δημοφιλείς γραμμές».

Αναφερόμενος ο κ.Σκέρτσος στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ακτοπλόους είπε πως οι άνθρωποι της αγοράς υποσχέθηκαν έκπτωση στα εισιτήρια που θα φτάνει το 20%.
Μάλιστα ο κ.Σκέρτσος διευκρίνισε πως από την κυβέρνηση τόνισε στους ακτοπλόους ότι θα πρέπει να σκεφθούν τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας και να αντιληφθούν την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και τις δυσκολίες που προκύπτουν για τον οικογενειακό προϋπολογισμό από την ενεργειακή κρίση αλλά και τον πληθωρισμό για όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ερωτηθείς ο υπουργός Επικρατείας για το ποσοστό της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων είπε πως είναι κοντά στο 20% και ανέφερε πως οι ακτοπλόοι επικαλέστηκαν τρεις λόγους, τα αυξημένα τα καύσιμα, την αύξηση στα εργασιακά κόστη και την αύξηση στα ασφάλιστρα λόγω παλαιότητας των πλοίων.

 

 

Την Πέμπτη η πρόταση των ακτοπλόων για τις τιμές στα εισιτήρια

Χθες το πρωί είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μαξίμου κυβερνητικών στελεχών (Άκης Σκέρτσος, Σταύρος Παπασταύρου, Γιάννης Μπρατάκος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κώστας Σκρέκας, και συναρμόδιοι υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς) και το μεσημέρι ο κ.Σκέρτσος είδε τους ακτοπλόους.

Φαίνεται πως η χρυσή τομή έχει βρεθεί και οι ακτοπλόοι αναμένεται να απαντήσουν αύριο με συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με την αποκλιμάκωση τις τιμές των εισιτηρίων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια για την ανακούφιση των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικογένειας, λόγω της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ