Εφημερίδα Κοινωνική

Κοινωφελής: «Όχι» σε παράταση συμβάσεων είπε το Υπουργείο Εργασίας – Προβληματισμός για «κενά» στους ΟΤΑ εν μέσω καλοκαιριού και εκλογών

 Breaking News

Κοινωφελής: «Όχι» σε παράταση συμβάσεων είπε το Υπουργείο Εργασίας – Προβληματισμός για «κενά» στους ΟΤΑ εν μέσω καλοκαιριού και εκλογών
27 Ιουλίου 2023

Με μια σύντομη ανακοίνωση το Υπ. Εργασίας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς», καθώς συμπληρώθηκε η τετράμηνη παράταση που είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο (ΦΕΚ 797/Β/16-02-2023).

 

Ουσιαστικά, μέσω αυτής της ανακοίνωσης, ενημερώνει ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση, παρά τις πιέσεις των ωφελουμένων, που το τελευταίο διάστημα είχαν στείλει μπαράζ επιστολών σε Υπουργούς αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι είναι σημαντική μια νέα παράταση για την κάλυψη των αναγκών της θερινής-τουριστικής περιόδου και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του 2023.

Για το θέμα είχε παρέμβει και η ΚΕΔΕ, ζητώντας παράταση.

Ωστόσο, το Υπ. Εργασίας, έβαλε «stop» αναφέροντας στην ανακοίνωσή του ότι “το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, αρχικής διάρκειας 8 μηνών, είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο 2022 και οδήγησε στην κάλυψη 19.148 θέσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 189 εκατ. ευρώ, τα οποία εξαντλήθηκαν”.

Κάπως έτσι 25.000 ωφελούμενοι βρίσκονται εν μέσω καλοκαιριού στον «αέρα» και δημιουργούνται σοβαρά «κενά» σε υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ