Εφημερίδα Κοινωνική

Κατάπτυστη ανακοίνωση «εκπροσώπων» – εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ κατά των Πειραιωτών για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΟΜΗ στα ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ! – Τους επιστρέφουμε χαρακτηρισμούς και τους απαντάμε με Πειραιώτικη μπέσα! Θέση της «Κ»

 Breaking News

Κατάπτυστη ανακοίνωση «εκπροσώπων» – εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ κατά των Πειραιωτών για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΟΜΗ στα ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ! – Τους επιστρέφουμε χαρακτηρισμούς και τους απαντάμε με Πειραιώτικη μπέσα! Θέση της «Κ»
21 Ιουλίου 2023

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΚΑΝΑ και όσοι τον εκπροσωπούν (σ.σ. γιατί προφανώς δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι), «ζουν σε άλλο κόσμο» από αυτόν που προσπαθούν να αλλάξουν!

Αυτό συμπεραίνουμε από το ύφος της ανακοίνωσης-δελτίο τύπου που έβγαλαν, με την οποία (άκουσον, άκουσον!) επιτίθενται στους Πειραιώτες επειδή -λέει- αντιδρούν με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ λειτουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα, η οποία “ξεφύτρωσε” ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, ΜΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Πρόκειται για μια κατάπτυστη ανακοίνωση που ντρεπόμαστε και να αναπαράγουμε (όποιος θέλει μπορεί να την διαβάσει στην ιστοσελίδα τους! Εδώ) καθώς χαρακτηρίζει τους Πειραιώτες και συγκεκριμένα τους κατοίκους της περιοχής στα Μανιάτικα που αντιδρούν ΔΙΚΑΙΩΣ στη λειτουργία της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΟΜΗΣ ως «ρατσιστές», «φοβικούς», «μειοψηφία», ενώ σχολιάζει ειρωνικά και τη στάση τοπικών φορέων και δημοτικών συμβούλων, αφήνοντας υπονοούμενα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Μέσα σε όλα βέβαια, παραδέχονται (με «γυαλισμένο» τρόπο) ότι η δομή θα είναι και για άτομα με εξαρτητικές συμπεριφορές ή εθισμούς, όπως επίσης και με θεραπευτικά προγράμματα  και όχι απλά ένας χώρος φιλοξενίας αστέγων, όπως πήγε να «πλασαριστεί»…

Να μιλήσουμε λοιπόν ανοιχτά και Πειραιώτικα στους «κυρίους» εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ.

Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και ο κ. Θεοχάρης, τον οποίο υπηρετείτε προφανώς με θέρμη όπως βλέπουμε από το δελτίο τύπου σας,  κορόιδεψε τους Πειραιώτες  και έπαιξε «παιχνιδάκια» στην πλάτη μας.

Έχουμε καταλάβει πλέον όλοι ότι η απόφαση να φτιαχτεί η δομή του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ «ΜΥΡΩΔΙΑ», ήταν ειλημμένη και καλά σχεδιασμένη.

Διότι μοναδικός σκοπός της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ είναι να εκταμιευτούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, αλλιώς θα «έχαναν» τη χρηματοδότηση (Είναι πολλά τα λεφτά Άρη… που λένε και στην ταινία).

Γι’ αυτό λοιπόν και έτρεξαν όλοι να βρουν κτίριο, γι΄ αυτό και δεν συζήτησαν με κανέναν, ούτε καν με τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη, ούτε καν με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και φυσικά με κανένα άλλο φορέα της πόλης. Το πρόγραμμα αφορά την περιφερειακή ενότητα Πειραιά, δηλαδή όλους τους δήμους του ευρύτερου Πειραιά. (Θα θέλαμε επίσης να μας πείτε αν ξέρετε ποιοί έκαναν την μελέτη και την πρόταση για την συγκεκριμένη περιοχή, να δούμε τα στοιχεία που συμπεριέλαβαν αν υπάρχουν, και αν έκαναν μελέτη για όλους τους δήμους του ευρύτερου Πειραιά – Αυτό βέβαια είναι άλλο θέμα που πρέπει να βγει στο φως από την διοίκηση του ΟΚΑΝΑ κάποια στιγμή)

Και όταν λοιπόν από παρατηρητικότητα κάτοικοι της περιοχής και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατάλαβαν τις προθέσεις και άρχισαν να ψάχνουν το θέμα, ο διοικητής του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρης και οι «γύρω» του, δεσμεύτηκαν ότι δεν θα γίνει δομή στα Μανιάτικα, αλλά θα το συζητούσαν, όμορφα και ωραία.

Και είχαμε μείνει εκεί. Αλλά ξαφνικά δομή φτιάχτηκε και λειτούργησε! Στα κρυφά! ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ. Και τότε μας είπαν το ψέμα ότι θα έχει μόνο μέσα άστεγους της Μητρόπολης, όχι τοξικοεξαρτημένους. Και τελικά μέσα βρέθηκαν συνάνθρωποί μας, τοξικοεξαρτημένοι,  που ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ από τους κατοίκους στην κινητοποίηση της Τρίτης, τους σεβάστηκαν, καθώς περίμεναν να ολοκληρωθεί η θεραπεία τους, πριν πουν όσα είχαν να πουν.

Γι’ αυτή λοιπόν τη διοίκηση εργάζεστε κύριοι του ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

Μια διοίκηση χωρίς μπέσα, δημοκρατικότητα, διαφάνεια και πολλά άλλα..!

Που τη ρωτούν οι Αρχές της πόλης και οι βουλευτές «τι συμβαίνει» και κρύβεται.

Που αναγκάστηκε η δημοτική Αρχή Πειραιά να απευθυνθεί στον ίδιο τον Υπουργό Υγείας για πάρει απαντήσεις.

Αυτή λοιπόν τη διοίκηση στηρίζετε και ξαφνικά, όλως τυχαίως, σας φταίνε οι Πειραιώτες και οι τοπικοί φορείς που διαμαρτύρονται για το προφανές…

Ότι δηλαδή μια τέτοια δομή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΠΛΗΘΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

Σεβόμενοι το έργο-ζωής που επιτελείτε, όλοι εσείς οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες εκείνων  των συνανθρώπων μας, που ΝΑΙ χρειάζονται δομές και φροντίδα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κατάπτυστη ανακοίνωσή που βγάλατε κατά των Πειραιωτών δεν είναι «κατευθυνόμενη».

Πιθανόν δεν ξέρετε, δεν γνωρίζετε, δεν ζείτε στον Πειραιά ή δικαίως μπορεί να φοβάστε για τους μισθούς σας.

Να ξέρετε όμως ότι ο Πειραιάς, οι κάτοικοι, έχουν δείξει και αποδείξει διαχρονικά το κοινωνικό τους πρόσωπο, βοηθούν, προσφέρουν, θέλουν δομές και υπηρεσίες για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, αλλά όχι με το «έτσι θέλω και όπου θέλω» και στα κρυφά…

Αυτά εδώ δεν περνάνε!

Στην αναφορά σας πως: «Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΚΑΝΑ ήταν και είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε καλόπιστου/ης για να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου, που θα συμβάλλει στην κατανόηση αντιμετώπισης των υπαρκτών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο, που έρχονται να επιλύσουν αυτές οι δομές.»

Σας απαντάμε δημοκρατικά, αντιρατσιστικά και δίχως φοβικά σύνδρομα πως  θα σας πιστεύαμε αν είχε προηγηθεί η κίνηση αυτή εκ μέρους σας στην διαβούλευση (που δεν κάνατε!!! όχι εσείς βέβαια… η διοίκηση)

Τέλος, για όλα τα υπόλοιπα, που λέτε σε αυτή την τραγική ανακοίνωση, κοιταχτείτε στον καθρέφτη.

Εμείς σας λέμε ξεκάθαρα: ΟΧΙ ΔΟΜΗ ΟΚΑΝΑ ΣΤΟ Ε” ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ!

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ (ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΕΣ).

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Κοινωνικής

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ