Εφημερίδα Κοινωνική

Το ΒΕΠ για τη μετάβαση στην «πράσινη οικονομία»

 Breaking News

Το ΒΕΠ για τη μετάβαση στην «πράσινη οικονομία»
07 Ιουνίου 2023

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας σε ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο FB, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2023 είναι «Λύση στην πλαστική ρύπανση» και η κύρια εκδήλωση φιλοξενείται στην Ακτή Ελεφαντοστού. Είναι μια υπενθύμιση ότι οι δράσεις των ανθρώπων για την πλαστική ρύπανση έχουν σημασία. Τα βήματα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης είναι συνέπεια αυτών των δράσεων. Είναι καιρός να επιταχυνθούν οι δράσεις για την πλαστική ρύπανση και η μετάβαση στη κυκλική οικονομία.

Το ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ το Πρώτο και Μόνο επιμελητήριο με Πιστοποιητικό μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, αναλαμβάνει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, με σκοπό την ενίσχυση του μηνύματος της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας της ελληνικής φύσης, και την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων μελών του.

Στόχος μας το 2023 παραμένει η ευαισθητοποίηση αλλά και ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον καθώς και για τη σημασία της κυκλικής οικονομίας στη λειτουργία τους.

Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να τους δείξουμε με πράξεις ότι αυτή η «απότομη μετάβαση στην πράσινη οικονομία» έχει να τους δώσει πολλά θετικά.

Το Β.Ε.Π. με σύμμαχο λοιπόν σημαντικές συνεργασίες με πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς θα υλοποιήσει workshop που θα αφορούν την πράσινη επιχειρηματικότητα έτσι ώστε καμία επιχείρηση, κανένας βιοτέχνης να μη νιώθει ότι βαδίζει σε «άγνωστα μονοπάτια.»

Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα, η επιχειρηματικότητα γυρίζει σελίδα και εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ