Εφημερίδα Κοινωνική

Κοντά στην ολοκλήρωση του έργου για την κατασκήνωση Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας

 Breaking News

Κοντά στην ολοκλήρωση του έργου για την κατασκήνωση Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας
05 Ιουνίου 2023

Ακόμη ένα κρίσιμο βήμα προς την ολοκλήρωση του έργου για τη βελτίωση των υποδομών της κατασκήνωσης Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας που φιλοξενεί κάθε χρόνο 1000 παιδιά άπορων οικογενειών, έγινε με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Επίσκοπο Ευρίπου και Πρωτοσύγκελο Ι.Μ. Νίκαιας πατήρ Χρυσόστομο, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νίκαιας κ Αλέξιο. Παρούσα στην τελετή υπογραφής ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου.

Το έργο χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους από την Περιφέρεια Αττικής και έχει προϋπολογισμό 781.200,00 ευρώ. Σκοπός του είναι η αντιμετώπιση των φθορών και καταστροφών που έχουν προκύψει λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, παλαιότερων θεομηνιών αλλά και λόγω ελλιπούς συντήρησης. Πέρα από αυτά προβλέπεται και η μερική αναβάθμισή της προκειμένου να λειτουργήσει με πλήρη ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης έρχεται σε συνέχεια της μελέτης που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής με 43.000,00 ευρώ, κατόπιν ανταπόκρισης του Περιφερειάρχη Αττικής σε σχετικό αίτημα της Ι.Μ. Νίκαιας, στο οποίο αναφέρονταν η αναγκαιότητα αποκατάστασης των σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάζουν οι υποδομές της πρότυπης παιδικής κατασκήνωσης, ο οποίος και είχε δεσμευτεί ότι η Περιφέρεια Αττικής πέραν της εκπόνησης της αναγκαίας τεχνικής μελέτης θα χρηματοδοτήσει και τις εργασίες που θα προσδιοριστούν.

 

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, επισήμανε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που με γρήγορους ρυθμούς προχωρούμε στην ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου. Είναι ευρύτατα γνωστή η προσφορά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αλέξιου και της Ι. Μ. Νίκαιας προς το κοινωνικό σύνολο. Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, παραστεκόμαστε αρωγοί αλλά και συνοδοιπόροι σε κάθε προσπάθεια η οποία ενισχύει τους δεσμούς μας με την εκκλησία και την κοινωνία. Πριν από λίγο καιρό, όταν υπογράφαμε την χρηματοδότηση για την αναγκαία μελέτη, είχα δεσμευτεί ότι η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί έμπρακτα δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, αξιοποιώντας πόρους μέχρι την τελική περάτωση του συγκεκριμένου έργου. Σήμερα, είμαι υπερήφανος που κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.
Να ευχαριστήσω θερμά τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Αλέξιου, Επίσκοπο Ευρίπου και Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Νίκαιας πατήρ Χρυσόστομο, και όλες τις υπηρεσίες για την άριστη συνεργασία, που επέτρεψε να προχωρήσουν γρήγορα οι απαραίτητες διαδικασίες. Να ευχαριστήσω παράλληλα και την Αντιπεριφερειάρχη μας κα Αντωνάκου, η οποία με ευαισθησία και δοτικότητα, εργάζεται για την επίλυση προβλημάτων προς όφελος των πολιτών.
Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα κοντά σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία της Εκκλησίας μας για την στήριξη των αδυνάτων και όσων έχουν ανάγκη την βοήθεια».

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη, πατήρ Χρυσόστομος τόνισε:
«Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, που στέκεται πάντα αρωγός στο έργο της Εκκλησίας μας, δίνοντας άμεσα λύση στα προβλήματα, αλλά και εκφράζοντας την πίστη του στο κοινωνικό έργο που προσφέρει η Ι.Μ Νίκαιας και μέσα από τις κατασκηνώσεις για τα παιδιά μας. Επιτρέψτε μου να επισημάνω, ότι οι παιδικές κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Νίκαιας, φιλοξενούν κατ΄ έτος 1000 και πλέον παιδιά από τις ευαίσθητες οικονομικά περιοχές της Νίκαιας, του Περάματος, του Κερατσινιού, του Κορυδαλλού, της Αγ. Βαρβάρας, του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου. Εσείς τώρα, έρχεστε ως πολύτιμος αρωγός για να μπορέσει η Μητρόπολη, να συνεχίσει να φιλοξενεί αυτά τα παιδιά. Μεταφέροντας τις ευχαριστίες και του Μητροπολίτης μας Αλέξιου, σας ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου, για την ευαισθησία σας και ιδιαίτερα για την αγάπη σας για τα παιδιά μας ».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου ανέφερε:
«Είμαι χαρούμενη που ένα πάγιο αίτημα της Ι.Μ Νίκαιας αλλά και των πολιτών που ανήκουν στις οικονομικά ευαίσθητες ομάδες, εισέρχεται στην τελική φάση για την ολοκλήρωσή του. Με την ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και την καθοδήγησή του Περιφερειάρχη βούλησή μας είναι να στεκόμαστε έμπρακτα κοντά σε κάθε ανάγκη της κοινωνίας, μιλώντας με έργα και πράξεις».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ