Εφημερίδα Κοινωνική

Οι μνηστήρες για την προεδρία της ΚΕΔΕ μετά την υπουργοποίηση Παπαστεργίου

 Breaking News

Οι μνηστήρες για την προεδρία της ΚΕΔΕ μετά την υπουργοποίηση Παπαστεργίου
29 Ιουνίου 2023

Τα πάνω κάτω στη διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) έφερε η συμμετοχή του προέδρου του σώματος, Δημήτρη Παπαστεργίου, στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, ο οποίος oρκίστηκε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναμένεται άμεσα να υποβάλει την παραίτησή του, προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες διαδοχής του στην προεδρία του κορυφαίου οργάνου της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης. Ήδη, πάντως, αμέσως μόλις διέρρευσαν οι πληροφορίες για την υπουργοποίησή του, άρχισαν οι ζυμώσεις και ήδη έχουν εμφανιστεί οι πρώτοι μνηστήρες.

]Τρεις φέρεται να είναι μέχρι στιγμής οι ενδιαφερόμενοι να θέσουν υποψηφιότητα: ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος και ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και οι τρεις προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία. Δεδομένο, άλλωστε, θεωρείται ότι και ο νέος πρόεδρος θα προέρχεται από το κυβερνών κόμμα, καθώς ο συνδυασμός «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» που πρόσκειται στη ΝΔ έχει τις 20 από τις συνολικά 31 έδρες του διοικητικού συμβουλίου.

Μεταξύ αυτών ως φαβορί προβάλλει ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος είχε διεκδικήσει την προεδρία και στις αρχαιρεσίες του 2019, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση με 160 ψήφους, έναντι 202 του Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι και ο μόνος -προς το παρόν- μνηστήρας από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου έχει ισχυρό έρεισμα, καθώς χαίρει της εκτίμησης των συναδέλφων του αυτοδιοικητικών και μάλιστα όχι μόνο όσων πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, όπως άλλωστε φάνηκε από τον αριθμό των ψήφων που συγκέντρωσε το 2019. Την τρίτη θέση είχε πάρει ο Δημήτρης Καρνάβος με 146 ψήφους και την πέμπτη ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με 137.

Τις ισορροπίες, όμως, θα αλλάξει ενδεχόμενη υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν αποκλείεται να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να μην κοντραριστούν με τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος -σημειωτέον- συμμετέχει ex officio στο διοικητικό συμβούλιο.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ