Εφημερίδα Κοινωνική

Η Εορτή του Αγίου Λουκά στον Πειραιά, στην Ευαγγελίστρια

 Breaking News

Η Εορτή του Αγίου Λουκά στον Πειραιά, στην Ευαγγελίστρια
07 Ιουνίου 2023

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, τάξη και κατάνυξη, o Πειραιάς θα τιμήσει την μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς όπου αποτελεί και προστάτη της ενορίας.

Οι πιστοί συμμετέχοντας στις ιερές Ακολουθίες θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν το τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται στο Ναό, και να προσκυνήσουν το Παρεκκλήσιο του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 10 Ιουνίου στις 7 μ.μ., θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και στη συνέχεια στις 9.30 μμ θα ακολουθήσει ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνου, κατά την διάρκεια της οποίας θα ψαλούν και οι Χαιρετισμοί του Αγίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού θα ψάλλει πολυμελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Γεωργίου Ρισάνου και θα ευλογηθεί και διανεμηθεί σε όλους λαδάκι του Αγίου.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, ημέρα της εορτής, στις 7 π.μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική θεία Λειτουργία, ενώ θα ακολουθήσει και Β’ θεία Λειτουργία στις 10.30 π.μ..

Το απόγευμα της Κυριακής στις 6 μ.μ., θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο.

Μετά το πέρας των ακολουθιών, στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (όπισθεν του Ιερού Ναού) θα προβληθεί η ταινία “Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: «Θεραπεύοντας τον φόβο»”.

Ο Εσπερινός και η Αγρυπνία θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο Youtube.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ