Εφημερίδα Κοινωνική

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: «Θόρυβοι του ωκεανού οι ήχοι» λέει η ακτοφυλακή των ΗΠΑ

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: «Θόρυβοι του ωκεανού οι ήχοι» λέει η ακτοφυλακή των ΗΠΑ
22 Ιουνίου 2023

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την επιχείρηση για τον εντοπισμό του «Titan» την ώρα που εκτιμάται ότι τα αποθέματα οξυγόνου του υποβρυχίου έχουν εξαντληθεί. Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του χάθηκαν την Κυριακή (18/06) ενώ κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού με πέντε επιβαίνοντες.

Οι αναφορές για «υποβρύχιους ήχους» στην περιοχή εξακολουθούν να διερευνώνται, αλλά πιστεύεται ότι μεγάλο μέρος τους μπορεί να είναι θόρυβος του ωκεανού, ξεκαθάρισε ο υποναύαρχος Τζον Μάουτζερ στο Sky News.

«Έχουν περισσότερο χρόνο»

Νωρίτερα, ο συνιδρυτής της OceanGate, της εταιρείας που διαχειρίζεται το υποβρύχιο που χάθηκε, τόνισε ότι πιστεύει ότι τα πέντε μέλη του πληρώματος στο Titan έχουν «περισσότερο χρόνο από αυτόν που πιστεύουν οι περισσότεροι».

Σε ανάρτησή του ο Γκιγιέρμο Σοχνλάιν, ανέφερε: «Σήμερα θα είναι μια κρίσιμη μέρα σε αυτήν την αποστολή έρευνας και διάσωσης, καθώς οι προμήθειες υποστήριξης ζωής του υποβρύχιου έχουν αρχίσει να εξαντλούνται. Είμαι βέβαιος ότι ο Στόκτον και το υπόλοιπο πλήρωμα συνειδητοποίησαν πριν από μέρες ότι το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν για να εξασφαλίσουν τη διάσωσή τους είναι να επεκτείνουν τα όρια αυτών των προμηθειών ηρεμώντας όσο το δυνατόν περισσότερο. Πιστεύω ακράδαντα ότι το διαθέσιμο χρονικό διάστημα για τη διάσωσή τους είναι μεγαλύτερο από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι».

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ