Εφημερίδα Κοινωνική

Εκλογές 2023: Ποια ώρα θα ξέρουμε την Κυριακή αν υπάρχει αυτοδυναμία, τις έδρες και τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή

 Breaking News

Εκλογές 2023: Ποια ώρα θα ξέρουμε την Κυριακή αν υπάρχει αυτοδυναμία, τις έδρες και τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή
23 Ιουνίου 2023

Για το πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των εκλογών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου μίλησε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο κ. Σταυριανουδάκης είπε ότι: «Τα αποτελέσματα θα είναι πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 22:00. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα».

Με βάση την εκτίμηση του κ. Σταυριανουδάκη, μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής θα είναι γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία, πόσες έδρες θα έχει το κάθε κόμμα, αλλά και το ποια κόμματα μπαίνουν ή δεν μπαίνουν στη Βουλή.

Οι αλλαγές που υπάρχουν σε εκλογικά τμήματα
Αναφορικά με τα εκλογικά τμήματα, μηδενικές είναι σχεδόν οι αλλαγές, όπως τόνισε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Αυτές είναι σε κάποια σχολεία τα οποία παραμένουν εξεταστικά κέντρα λόγω των ειδικών μαθημάτων ή είναι βαθμολογικά κέντρα. «Είναι περίπου 30 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και κάποιοι δήμοι όπως για παράδειγμα η Κηφισιά, όπου ψηφίζει ο πρωθυπουργός, έχουν έχει αλλάξει δύο σχολικά συγκροτήματα για λόγους προσβασιμότητας», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Άκυρα τα ψηφοδέλτια των πρώτων εκλογών
«Άρα δεν έχουμε μεγάλες διαφορές. Οι ετεροδημότες που είναι πρόσθετοι σε σχέση με την προηγούμενη φορά και είναι περίπου 30.000 καινούριοι, καλό θα είναι να μπουν μέσα στο σύστημα για να δουν ακριβώς ποιο είναι το εκλογικό τους τμήμα, δεδομένου ότι την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα όπου υπάγονται. Να πω επίσης ότι κανονικά ξεκινάνε το Σάββατο οι απόδημοι, οι οποίοι είναι συν 3000 περίπου. Είναι 25.610, τα 99 εκλογικά τμήματα έγιναν 102. Να πω επίσης ένα πολύ βασικό, ότι πετάμε τα ψηφοδέλτια που είχαμε στις πρώτες εκλογές», ανέφερε ακόμα ο κ. Σταυριανουδάκης, επισημαίνοντας πως είναι άκυρα.

Ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης εξήγησε επίσης, πως εάν, από κεκτημένη ταχύτητα, μπει σταυρός στο ψηφοδέλτιο, είναι στην κρίση του δικαστικού αντιπροσώπου να το ακυρώσει ή όχι.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ