Εφημερίδα Κοινωνική

Zητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα

 Breaking News

Zητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα
04 Μαΐου 2023

Σε κλίμα γόνιμης αντιπαράθεσης προτάσεων και θέσεων για ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 2 Μάϊου, το debate του Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) με θέμα «Οικονομία, Επενδύσεις, Επιχειρήσεις».

Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ, κ. Μπάμπης Μωραΐτης, ανέπτυξαν τις θέσεις τους και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού, εκπροσωπώντας τα τρία μεγαλύτερα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, ο κ. Παύλος Μαρινάκης, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Δημήτρης Λιάκος, Σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για θέματα Οικονομίας, Πρώην Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, και ο κ. Δημήτρης Μάντζος, Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

zhthmata2

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Εφραίμογλου Κουνενάκη στην ομιλία της κατά την έναρξη του debate τόνισε: «Οι εκλογές της 21ης Μαΐου διεξάγονται σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι επιχειρήσεις –αλλά και η κοινωνία– πέρασαν δια πυρός και σιδήρου και τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης προσπάθειας τώρα αρχίζουν να γίνονται ορατά. Ζητούμενο είναι, λοιπόν, να διασφαλιστεί η συνέχεια, ιδιαίτερα μέσα σε ένα περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο και αβέβαιο. Σε αυτό το ρευστό σκηνικό, είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι βαδίζουμε σε σταθερό έδαφος. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται συνθήκες που εμπνέουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Για να μπορέσουν να υλοποιήσουν σχέδια με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Να προγραμματίσουν νέες επενδύσεις και συνεργασίες, να αξιοποιήσουν ευκαιρίες εξωστρέφειας, να εφαρμόσουν καινοτομίες. Όποιο κι αν είναι, λοιπόν, το αποτέλεσμα της κάλπης, ο επιχειρηματικός κόσμος χρειάζεται να γνωρίζει ξεκάθαρα πώς προδιαγράφεται η επόμενη μέρα, στα θέματα που αφορούν την οικονομία και την αγορά. Και αναμένουμε να υπάρξει ένας γόνιμος προγραμματικός διάλογος, ενόψει των εκλογών, με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ