Εφημερίδα Κοινωνική

Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά: Θέμα χρόνου η δημοπράτηση του έργου που θα δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στην Αττική

 Breaking News

Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά: Θέμα χρόνου η δημοπράτηση του έργου που θα δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στην Αττική
24 Μαΐου 2023

Ένα από τα έργα που θα δούμε να οδεύουν σε δημοπράτηση το αμέσως επόμενο διάστημα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του 2023 είναι ο τριπλός κόμβος στον Σκαραμαγκά.

Η χρηματοδότηση του μεγάλου αυτού οδικού έργου θα καλυφθεί σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΣΠΑ 2021-2027 μέσω του ΠΕΠ Αττικής. Το κόστος του έργου είναι πάνω από 60 εκατ. ευρώ. Μετα την ολοκλήρωση των μελετών θα οριστικοποιηθεί και επικαιροποιηθεί το σημερινό κόστος του έργου, ειδικότερα με τις μεγάλες αυξήσεις σε υλικά και ενέργεια.

Το έργο κυριολεκτικά είχε κολλήσει εδώ και χρόνια καθώς είχε παραμείνει στα συρτάρια της Περιφέρειας Αττικής για περίπου μια πενταετία. Τελικά αποφασίστηκε η επιστροφή του έργου στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και έκτοτε γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να μπορέσει το έργο να μπει σε μια σειρά υλοποίησης. Σε πρόσφατη επίσκεψη στην απόδοση σε λειτουργία της πεζογέφυρας Χαϊδαρίου ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, είχε σημειώσει πως είναι ένα από τα έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν άμεσα.

Πρόκειται για έργο-ανάσα για τη Δυτική Αττική. Με την κατασκευή του τριπλού κόμβου θα υπάρχει απευθείας σύνδεση της Εθνικής Οδού με τη Λ.Σχιστού, θα συνδεθεί η ημιδιανοιγμένη στο νότιο άκρο της, Περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ θα ολοκληρωθούν και θα λειτουργήσουν και ο διανοιγμένες Σήραγγες “φάντασμα” που είναι στη στροφή προς Σκαραμαγκά και πριν την Λίμνη Κουμουνδούρου. Με την ολοκλήρωση και λειτουργία του θα βελτιωθεί σημαντικά η καθημερινή κυκλοφοριακή ροή από την Αθήνα προς το βιομηχανικό κέντρο του Ασπροπύργου και την Ολυμπία Οδό και προς Σχιστό και το λιμάνι του Πειραιά.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ