Εφημερίδα Κοινωνική

Τουρισμός: Ακριβότερες από κάθε άλλη χρονιά φέτος οι διακοπές – Οι κορυφαίοι προορισμοί

 Breaking News

Τουρισμός: Ακριβότερες από κάθε άλλη χρονιά φέτος οι διακοπές – Οι κορυφαίοι προορισμοί
11 Μαΐου 2023

Κάθε πέρσι και φθηνότερες οι διακοπές. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που επεξεργάστηκε ο πάροχος ταξιδιωτικών ασφαλειών στις ΗΠΑ, Squaremouth.com, σύμφωνα με τα οποία όσοι ταξιδέψουν το φετινό καλοκαίρι θα χρειαστεί να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χρονιά για τις διακοπές τους με τον μέσο όρο να ξεπερνάει τα 9.300 δολάρια.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων επιλογών των ταξιδιωτών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η Squaremouth, το μέσο κόστος καλοκαιρινών ταξιδιών το 2023 είναι 6,8% υψηλότερο από πέρυσι και 26,7% υψηλότερο από το 2021. Καταλυτικοί παράγοντες για αυτή την αύξηση είναι ο πληθωρισμός και το διαρκώς αυξανόμενο κόστος του ταξιδιού, εκτινάσσοντας αντίστοιχα και τα ταξιδιωτικά ασφάλιστρα.

Επιπλέον, από την επεξεργασία των δεδομένων προκύπτει ότι περισσότεροι από 7 στους 10 Αμερικανούς ήτοι το 75% επιλέγουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Οκτώ από τους δέκα πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι, είναι ευρωπαϊκές χώρες, αντιπροσωπεύοντας το 42% του συνόλου των ασφαλίσεων καλοκαιρινών ταξιδιών.

Οι κορυφαίοι προορισμοί
Στην κορυφή του top 10 των προτιμήσεων των Αμερικανών για τα καλοκαιρινά τους ταξίδια φιγουράρει για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι η Ιταλία με ποσοστό επί των πωλήσεων ταξιδιωτικών ασφαλειών 6,75%, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται η Ελλάδα με ποσοστό 2,96%.

Ο Καναδάς έρχεται δεύτερος με 5,90%. Ακολουθούν στην τρίτη θέση η Βρετανία με ποσοστό 5,42% και στην τέταρτη η Γαλλία με ποσοστό 4,06%.

Την πέμπτη θέση μοιράζεται με την Ελλάδα το Μεξικό με το ίδιο ποσοστό πωλήσεων ταξιδιωτικών ασφαλειών, ακολουθούν η Ισλανδία, η Γερμανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία.

Boomers, Gen Ζ και Μillennials
Οι Baby Boomers αντιπροσωπεύουν το 40% όλων των καλοκαιρινών bookings φέτος, σε σύγκριση με 33% το περασμένο καλοκαίρι και 29% το 2021.

Στον αντίποδα, το ποσοστό των καλοκαιρινών ταξιδιωτών που ανήκουν στις γενιές Gen X, Gen Z και Millennial, μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι.

Στην αγορά των ΗΠΑ, τα ποσοστά των καλοκαιρινών ταξιδιωτών της Gen X ανέρχονται φέτος σε 22,27% από 24,01% που ήταν το 2022 και 24,59% που σημειώθηκε το 2021, ενώ για τους Millennials, τα ταξίδια μειώθηκαν κατά περίπου 3% από πέρσι και κατά περίπου 4% από το 2021.

Πηγή: ot.gr


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ