Εφημερίδα Κοινωνική

Τον δελέασαν με κρυπτονομίσματα και του «έφαγαν» σχεδόν 5.000 ευρώ

 Breaking News

Τον δελέασαν με κρυπτονομίσματα και του «έφαγαν» σχεδόν 5.000 ευρώ
30 Μαΐου 2023

Θύμα απάτης με δέλεαρ κρυπτονομίσματα έπεσε ένας 34χρονος στην Κω. Επιτήδειοι τον έπεισαν να μπει σε ιστοσελίδα και στη συνέχεια να παραχωρήσει κωδικούς για απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Δημοκρατικής», ο 34χρονος δέχτηκε τηλεφώνημα από μία γυναίκα, η οποία τον έπεισε να μπει στην ηλεκτρονική σελίδα «coinmarketcap.com» ώστε να μεταφέρει κρυπτονομίσματα που του είχαν τάχα παραχωρηθεί.

Πληκτρολόγησε την ηλεκτρονική διεύθυνση, καθώς και τον εξαψήφιο κωδικό που έλαβε μέσω email με αποστολέα το «CoinMarketCap Account Support» και εισήλθε στη σελίδα. Εκεί είδε ότι είχε στην κατοχή του 0,350 bitcoins αξίας περίπου 8.000 ευρώ.

Αργότερα την ίδια ημέρα δέχτηκε τηλεφώνημα από άλλο τηλέφωνο από τον υποτίθεται υπεύθυνο της εταιρείας, ο οποίος του ζήτησε να μπει στην ιστοσελίδα καθώς και σε αυτή μίας ελληνικής τράπεζας. Επίσης, ζήτησε από τον 34χρονο τους κωδικούς προγράμματος «anydesk» για να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή του, όπως και έγινε.

Την επόμενη στιγμή, η οθόνη του υπολογιστή του έσβησε και έπειτα από μερικά λεπτά διαπίστωσε ότι είχε γίνει μεταφορά του χρηματικού ποσού των 4.911 ευρώ από τον λογαριασμό του σε άλλο λογαριασμό στην ίδια τράπεζα.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ