Εφημερίδα Κοινωνική

Στη μάχη για να κερδίσουν τη «δύσκολη» Β’ Πειραιά τα κόμματα -Η περιοχή αποτελεί «μήλον της Έριδος». Ποιοι και γιατί αγωνιούν για το αποτέλεσμα-μήνυμα που θα δώσει στην κάλπη της 21ης Μαΐου;

 Breaking News

Στη μάχη για να κερδίσουν τη «δύσκολη» Β’ Πειραιά τα κόμματα -Η περιοχή αποτελεί «μήλον της Έριδος». Ποιοι και γιατί αγωνιούν για το αποτέλεσμα-μήνυμα που θα δώσει στην κάλπη της 21ης Μαΐου;
03 Μαΐου 2023

Η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια (που περιλαμβάνει τις περιοχές Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος και Σαλαμίνας) ενδιαφέρει έντονα ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Οι γειτονιές της Β’ Πειραιά παραδοσιακά έδιναν μεγάλα ποσοστά στην αριστερά, αλλά τα τελευταία χρόνια καταγράφηκαν αλλαγές «χαρακτήρα». Στις τελευταίες εκλογές και μετά από μια σειρά γεγονότων στην περιοχή, η ΝΔ έχει 2 βουλευτές (Δ. Μαρκόπουλο, Γ.Τραγάκη), ο ΣΥΡΙΖΑ 4 βουλευτές (Ν.Κασιμάτη, Γ.Ραγκούση, Τρ.Αλεξιάδη και –πλέον- τη Φ. Μπακαδήμα), το ΚΚΕ εκπροσωπείται από τη Δ. Μανωλάκου και η Ελληνική Λύση από την Σοφία Ασημακοπούλου. Με την απογραφή του 2022 η Β’ Πειραιώς παραμένει στις 8 έδρες και η μάχη αναμένεται αμφίρροπη.

Οι πρόσφατες (και σε κάποιες περιπτώσεις) επαναλαμβανόμενες επισκέψεις Μητσοτάκη,  Τσίπρα, Ανδρουλάκη στη Β’ Πειραιά δείχνουν ότι υπάρχει (για εκείνους)… «χώρος». Άλλωστε, γνωρίζουν, ότι στις γειτονιές αυτές εκφράζεται το λαϊκό αίσθημα και είναι «καθρέφτης» πολιτικών εξελίξεων και επιλογών.

Κάπως έτσι, όλα τα κόμματα προσεγγίζουν την περιοχή για να βρουν αναποφάσιστους ψηφοφόρους ή ανθρώπους που έχουν γυρίσει συνειδητά την πλάτη τους στην πολιτική, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που βιώνουν με την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, την ανεργία κ.α. Με δεδομένο μάλιστα ότι στην περιοχή υπάρχουν ακόμη εκφραστές των άκρων… , οι οποίοι-πλέον- αναζητούν διαφορετικές κατευθύνσεις, η «βεντάλια» των ψηφοφόρων, ανοίγει  διάπλατα, όπως και οι ορέξεις των κομματικών επιτελείων.

Ωστόσο, μένει να δούμε «ποιος θα πείσει ποιον». Η Β’ Πειραιά ανέκαθεν ήταν «κάστρο» για δύσκολους πορθητές.

Ο κόσμος εκεί, ξέρει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, και σίγουρα η κάλπη της 21ης Μαΐου Β’ Πειραιά δεν θα δώσει απλά ένα αποτέλεσμα από την περιοχή αλλά ένα γενικότερο πολιτικό μήνυμα!

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ