Εφημερίδα Κοινωνική

Οσμή αερίου σε περιοχές της Αθήνας: Πού οφείλεται το φαινόμενο -Τα πρώτα στοιχεία

 Breaking News

Οσμή αερίου σε περιοχές της Αθήνας: Πού οφείλεται το φαινόμενο -Τα πρώτα στοιχεία
16 Μαΐου 2023

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρμοδίων για την έντονη οσμή αερίου που έχει αναφερθεί σε περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες του iefimerida.gr, οσμή αερίου ανέφεραν κάτοικοι και εργαζόμενοι από το κέντρο (Χίλτον), την Καλλιθέα, το Γαλάτσι, τη Νέα Φιλοθέη, το Ηράκλειο, το Ψυχικό, τη Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο. Παρά ταύτα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο καθώς κλήσεις για την οσμή αερίου έχουν γίνει από πολλές ακόμη περιοχές του ευρύτερου νομού Αττικής.

Η αγωνία που εξέφραζαν οι πολίτες σήμαναν έναν μίνι «συναγερμό» στην Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία που ξεκίνησαν να ερευνούν το συμβάν, δίχως να εντοπίσουν την αιτία.

Οσμή αερίου στην Αθήνα: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Για την οσμή αερίου έγιναν -και εξακολουθούν να γίνονται- από το πρωί δεκάδες κλήσεις και στους αριθμούς του Κέντρου Άμεσης Επέμβασης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής), στα 800 11 11 330 και 11322.
Στέλεχος της ΕΔΑ ανέφερε στο iefimerida ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «κανένα στοιχείο που να δείχνει διαρροή αερίου» και πώς «θα ακολουθήσει εκτενής ενημέρωση, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα».

Κατά την ίδια πηγή, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται για την έντονη οσμή αερίου είναι να προέρχεται από τα λύματα, τα οποία επηρεάζονται από την αλλαγή του καιρού και συγκεκριμένα την άνοδο της θερμοκρασίας.

Η ανακοίνωση της Εταιρείας Διανομής Αερίου
Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση, με την οποία επιβεβαιώνει τις αναφορές για την οσμή αερίου, αλλά και επισημαίνει ότι από τους μέχρι στιγμής ελέγχους δεν φαίνεται να συνδέεται με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Η ανακοίνωση της ΕΔΑ Αττικής:

«Σε συνέχεια αναφορών που δέχθηκε το Κέντρο Άμεσης Επέμβασης της Εταιρείας για οσμή σε περιοχές του Ν. Αττικής, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ) ενημερώνει ότι, από τους μέχρι τώρα ελέγχους και επεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, διαπιστώνεται ότι η οσμή δεν σχετίζεται με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου.
Περαιτέρω ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ