Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Βρεττάκος – Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά: Ο «άλλος» Πειραιάς πρωταγωνιστεί ξανά

 Breaking News

Γιώργος Βρεττάκος – Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά: Ο «άλλος» Πειραιάς πρωταγωνιστεί ξανά
18 Μαΐου 2023

“Στις περισσότερες δημόσιες συζητήσεις, όταν αναφέρεται η Β’ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιώς – δηλαδή η περιοχή που συναποτελούν οι Δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος και Σαλαμίνας – ακολουθούν συνήθως φράσεις όπως «δύσκολη περιοχή», «περιοχή με πολλά προβλήματα» και άλλες με παρόμοιο περιεχόμενο.

Είναι αλήθεια πως η περιοχή μας, όλοι οι Δήμοι και οι γειτονιές έχουν αντιμετωπίσει πολλά και πολύ σοβαρά προβλήματα. Καθώς και πως τα περισσότερα προβλήματα αυτά είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν γίνονταν οι απαραίτητες κινήσεις για την αντιμετώπισή τους. Ακόμα και όταν ήταν γνωστό τί πρέπει να γίνει – και πώς.

Ανεργία, χαμηλή επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα, ελλείψεις σε αστικές και κοινωνικές υποδομές, περιβαλλοντική υποβάθμιση, ήταν μόνο μερικά από τα προβλήματα εκείνα που γνώριζε για πολλά χρόνια η Β’ Πειραιά. Με αποτέλεσμα να μένουν αναξιοποίητα τα πλεονεκτήματα της περιοχής, και οι κάτοικοι και πολίτες να διατηρούν χαμηλές προσδοκίες για την καθημερινότητα και τις προοπτικές τους.

Τα τελευταία χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη θέση του Πρωθυπουργού, έδειξαν ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να αναστραφεί. Και πως η Β’ Πειραιά δεν είναι μια «δύσκολη περιοχή» από τη φύση της, αλλά μια περιοχή με προβλήματα και εμπόδια που χρονίζουν, και που εν πολλοίς συνδέονται με επιλογές και προτεραιότητες, πράξεις και παραλείψεις του παρελθόντος. Η οποία, όμως, μπορεί μέσα από στρατηγικό σχέδιο και συντονισμένες παρεμβάσεις να κινηθεί σε μια αναπτυξιακή πορεία, και να γυρίσει οριστικά σελίδα.

Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα υπήρξαν σημαντικές κινήσεις στην κατεύθυνση αυτή. Από τα εγκαίνια του σταθμού μετρό στη Νίκαια – αλλά και στο Δήμο Πειραιά – έως τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, και από τη δρομολόγηση της μετεγκατάστασης των φυλακών του Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, ώστε οι εκτάσεις τους να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ελεύθερων και πράσινων χώρων που θα αποδοθούν στους πολίτες, έως τη δρομολόγηση δεκάδων έργων σε κάθε Δήμο με πόρους από κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης.

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης, εμπλεκόμενων Υπουργείων, Δήμων, τοπικών φορέων, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Ξεχωριστή, όμως, έχει υπάρξει η συμβολή του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει διαχρονικά σταθερό ενδιαφέρον για την περιοχή. Στην οποία ήταν υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του 2019, ενώ τα προηγούμενα χρόνια επισκέφτηκε τους Δήμους της Β’ Πειραιά συχνότερα από κάθε προκάτοχό του ιστορικά.

Η Β’ Πειραιά, η περιοχή αυτή που για τους περισσότερους αποτυπώνεται ως ο «άλλος Πειραιάς» ή «ο δύσκολος Πειραιάς», έχει τοποθετηθεί στο επίκεντρο της στρατηγικής της Κυβέρνησης για προώθηση της ισορροπημένης και δίκαιης ανάπτυξης σε κάθε περιοχή της χώρας. Με πράξεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα, και όχι μόνο με ρητορική και υποσχέσεις. Είναι βέβαιο δε πως μια νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρό Πρωθυπουργό, με την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εθνικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, θα συνεχίσει ακόμα πιο συστηματικά και αποφασιστικά στην ίδια κατεύθυνση.

Χρέος όλων μας, ως συμμετέχοντες στη διαδικασία των εθνικών εκλογών και ζητώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας από τη Β’ Πειραιά, είναι να μιλήσουμε ανοιχτά για όσα έγιναν και όσα μπορούν να γίνουν ακόμα από μια Κυβέρνηση που λειτουργεί προς όφελος της ανάπτυξης, της καθημερινότητας και της καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα πεπραγμένα τους έχουν δείξει πώς μπορούν να συντονίσουν και να δρομολογήσουν όλα εκείνα που η περιοχή, οι Δήμοι και οι γειτονιές μας στερήθηκαν τόσα χρόνια. Όλα εκείνα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα δραστικά και ουσιαστικά, που θα δημιουργήσουν ελπίδα και προοπτική για κάθε κάτοικο της Β’ Πειραιά, που θα οδηγήσουν τον «άλλο Πειραιά» σταθερά και τολμηρά στο να πρωταγωνιστεί σε μια νέα, καλύτερη εποχή”.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ