Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Μώραλης – Δήμαρχος Πειραιά: «Ο στόχος μας ήταν και παραμένει να αυξήσουμε το ποσοστό ανακύκλωσης»

 Breaking News

Γιάννης Μώραλης – Δήμαρχος Πειραιά: «Ο στόχος μας ήταν και παραμένει να αυξήσουμε το ποσοστό ανακύκλωσης»
29 Μαΐου 2023

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά συμμετείχε με κεντρικό περίπτερο στην έκθεση της Attica Green Expo, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο).

Μέσω του περιπτέρου, ο δήμος προέβαλε τις δράσεις που υλοποιεί σχετικά με την ανακύκλωση, όπως το επιτυχημένο πρόγραμμα «Κάνθαρος», το οποίο αριθμεί περίπου 2.500 οικίες, το «Έξυπνο» Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί ζυγαριές σε κάδους ανακύκλωσης σε σχολεία της πόλης, προτρέποντας τα παιδιά να ανακυκλώνουν μέσω μιας διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς και άλλες δράσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης στον Πειραιά. Στα εγκαίνια της έκθεσης και στο περίπτερο του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Πειραιά Παναγιώτης Ρέππας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε: «Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά συμμετέχει σε μια ακόμη σημαντική έκθεση, την Attica Green Expo, με κεντρικό περίπτερο το οποίο προβάλλει τις δράσεις που έχουμε αναπτύξει για την προώθηση της ανακύκλωσης στην πόλη. Σημαντικά προγράμματα τα οποία έχουν «αγκαλιάσει» οι δημότες μας όπως είναι ο «Κάνθαρος» καθώς και δράσεις ανακύκλωσης στα σχολεία του Πειραιά, προκειμένου τα παιδιά αυτής της γενιάς να μάθουν να ανακυκλώνουν και να προστατεύουν κατ΄ επέκταση το περιβάλλον. Επειδή πλέον η πόλη μας είναι μία καθαρή πόλη, αυτό που κυρίως μας απασχολεί είναι η περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης. Ο στόχος μας ήταν και παραμένει να αυξήσουμε το ποσοστό ανακύκλωσης, που είναι και το μείζον για όλη τη χώρα και όχι μόνο για τον Πειραιά και είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια το στοίχημα της ανακύκλωσης θα έχει κερδηθεί στον Πειραιά. Θα ήθελα να καλέσω όλους όσοι βρεθούν στην έκθεση να επισκεφθούν το περίπτερο του Δήμου Πειραιά και να ενημερωθούν για τις δράσεις ανακύκλωσης».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ