Εφημερίδα Κοινωνική

Γενική Συνέλευση ΚΕΕΕ με Πειραιώτικες παρουσίες – Οι επικείμενες εκλογές, η νέα κυβέρνηση και οι προτεραιότητες για το επιχειρείν

 Breaking News

Γενική Συνέλευση ΚΕΕΕ με Πειραιώτικες παρουσίες – Οι επικείμενες εκλογές, η νέα κυβέρνηση και οι προτεραιότητες για το επιχειρείν
09 Μαΐου 2023

Στην Έδεσσα, για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, βρέθηκαν εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Μαΐου.

Τις εργασίες της Συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους – μεταξύ άλλων – ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννης Τσακίρης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν η βουλευτής Πέλλης, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρώην ευρωβουλευτής, κ. Κώστας Χρυσόγονος.

Επίσης, συνδέθηκε διαδικτυακά και απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Τσακίρης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις δράσεις οι οποίες πρέπει να πραγματοποιηθούν για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Ο κ. Σχοινάς, απευθυνόμενος στον επιχειρηματικό κόσμο, τόνισε: «Σε μια περίοδο όπου για πρώτη φορά τα θέλω της Ελλάδας είναι πλήρως σταθμισμένα με τα πρέπει της Ευρώπης, η χώρα – κράτος και ιδιώτες – μπορούν όχι μόνο να συγχρονιστούν αλλά και να συνεργαστούν», ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε στο ρόλο των επιχειρήσεων ως μοχλό ανάπτυξης. Ο κ. Καραγιάννης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μίας σταθερής κυβέρνησης, ώστε να διασφαλιστεί η ανάπτυξη και περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Η επιμελητηριακή κοινότητα δέχτηκες τις ευχές του κ. Τζιτζικώστα για επιτυχημένες εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής αναφέρθηκε αναλυτικά στις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες της τοπικής οικονομίας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα και την ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας, κ. Ιορδάνη Τσώτσου, και την ομιλία του προέδρου της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννη Μασούτη. Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών και τις προτεραιότητες τις οποίες πρέπει να θέσει η νέα κυβέρνηση. «Τα προηγούμενα χρόνια ο επιχειρηματικός κόσμος αγωνίστηκε, πάλεψε, μάτωσε. Επιβιώσαμε και σταθήκαμε στα πόδια μας, με τεράστιο κόστος – οικονομικό και ψυχικό. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε πάλι μπροστά. Αυτή τη δυνατότητα οφείλει να μας εξασφαλίσει η επόμενη κυβέρνηση».

Ο κ. Τσώτσος από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα και να χρησιμοποιηθούν αναπτυξιακά εργαλεία, τα οποία θα εξασφαλίσουν ένα θετικό οικονομικό κλίμα για τον επιχειρηματικό κόσμο. Στην Γενική Συνέλευση το παρών έδωσαν και οι: Γιάννης Βουτσινάς (πρόεδρος ΕΕΠ), Νίκος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Συξέρης.

εδεσσα2

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ