Εφημερίδα Κοινωνική

Επεισοδιακή διακοπή στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου -Δεν εμφανίστηκε ο ίδιος, διαβάζει για τις Πανελλήνιες

 Breaking News

Επεισοδιακή διακοπή στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου -Δεν εμφανίστηκε ο ίδιος, διαβάζει για τις Πανελλήνιες
30 Μαΐου 2023

Σε νέα διακοπή για την 1η Ιουνίου οδηγήθηκε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

Η διακοπή δόθηκε μετά από αίτημα της υπεράσπισης, καθώς ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, βρισκόταν σε δίκη στα δικαστήρια Πειραιά και η έτερη συνήγορος υπεράσπισης, Σοφία Βλαχιώτη, δήλωσε ασθενής.

Δεν εμφανίστηκε ο Αναγνωστόπουλος στο δικαστήριο
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν έδωσε το «παρών». Η μεταγωγή του από τις φυλακές Μαλανδρίνου δεν πραγματοποιήθηκε και ο ίδιος απέστειλε έγγραφο με το οποίο ενημέρωσε την έδρα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου ότι δεν θα παραστεί στο δικαστήριο. Όπως είχε δηλώσει στο δικαστήριο κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, αυτό το χρονικό διάστημα διαβάζει για να δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις με στόχο να σπουδάσει Νομική.

Το νέο αίτημα για διακοπή προκάλεσε την αντίδραση τόσο της έδρας όσο και του συνηγόρου των γονέων της Καρολάιν. Ο πρόεδρος ρώτησε την εκπρόσωπο των συνηγόρων υπεράσπισης εάν μπορεί εκείνη να εκπροσωπήσει τον απόντα κατηγορούμενο και εκείνη απάντησε πως δεν έχει την εξουσιοδότηση.

Πρόεδρος: Εσείς δεν μπορείτε να ασκήσετε τα καθήκοντα του υπερασπιστή;
Δικηγόρος: Δεν έχω εξουσιοδότηση.
Θανάσης Χαρμάνης (δικηγόρος οικογένειας Κράουτς): Μεταξύ συναδέλφων υπάρχει δεοντολογία. Κι εμείς έχουμε άλλα δικαστήρια. Ξεκινήσαμε 20/2 και φτάσαμε σήμερα να μη δικάσουμε και πάλι. Θα έχουμε παύση λόγω εκλογών. Με παίρνουν δημοσιογράφοι από την Αγγλία και μου λένε πως πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά. Πέντε φορές έχω έρθει από τον Βόλο και έχουμε δικάσει μόνο τέσσερις ώρες. Είχα τη διαβεβαίωση ότι θα είναι εδώ συνάδελφός του να εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο.
Εισαγγελέας: Να εξαντλήσουμε τη δυνατότητα μήπως εξευρεθεί λύση.
Πρόεδρος: Δηλαδή η κυρία Βλαχιώτη είναι ασθενής στο σπίτι της; Αν στείλουμε αστυνομικό, θα τη βρει;
Δικηγόρος: Βεβαίως, εκεί βρίσκεται.

Διεκόπη ξανά η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για την 1η Ιουνίου.

Κατά την έξοδό του από το Εφετείο ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Θανάσης Χαρμάνης σε δήλωσή του είπε πως ο κατηγορούμενος «αδίκως ταλαιπωρείται να μπει στη Νομική» και ότι θα πρέπει να πάει «στη δραματική σχολή που έχει ταλέντο».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ