Εφημερίδα Κοινωνική

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: «Μια νέα πανδημία σε εξέλιξη: Διατροφικές διαταραχές σε παιδιά και εφήβους» – Παρουσία της διεθνούς φήμης Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Laura Hill, στον Πειραιά

 Breaking News

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: «Μια νέα πανδημία σε εξέλιξη: Διατροφικές διαταραχές σε παιδιά και εφήβους» – Παρουσία της διεθνούς φήμης Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Laura Hill, στον Πειραιά
09 Μαΐου 2023

«Μια νέα πανδημία σε εξέλιξη… διατροφικές διαταραχές σε παιδιά και εφήβους». Με επίσημη καλεσμένη την διεθνούς φήμης Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Laura Hill την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά! Ώρα έναρξης: 17.00.

Σε ανακοίνωσή της η »ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ-ΒIRDS» σημειώνει: Στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε κι εμείς στη σωστή ενημέρωση γύρω από τις διατροφικές διαταραχές οι οποίες είναι πλέον, χωρίς υπερβολή, η νέα σιωπηλή πανδημία, με το 7-8% του γενικού πληθυσμού να υπολογίζεται ότι νοσεί συμμετέχουμε στην οργάνωση ενημερωτικής εσπερίδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών και τις Διευθύνσεις Παιδείας – Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 12 Μαΐου στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά (Φίλωνος 29, ωράριο εκδήλωσης: 17.00 – 21.00) με τη συμμετοχή της διεθνούς φήμης καθηγητριας Ψυχιατρικής, Laura Hill η οποία βρίσκεται αυτό το διάστημα στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνουμε ότι οι τελευταίες έρευνες είναι άκρως ανησυχητικές, καθώς επισημαίνουν την αύξηση των διατροφικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους ιδιαιτέρως κατά την διάρκεια της πανδημίας. Πριν την πανδημία τα δεδομένα υποδείκνυαν ότι 3 παιδιά στα 10, ηλικίας 14-16 ετών νοσούσαν από κάποια διατροφική διαταραχή στην τυπική ή άτυπη μορφή της.

Πλέον τα ποσοστά νοσηλείας παιδιών και εφήβων με διατροφική διαταραχή έχουν διπλασιαστεί. Με αυτές τις σκέψεις καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς να παρακολουθήσουν αυτή την ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ