Εφημερίδα Κοινωνική

Αποτελέσματα εκλογών: Ο θρίαμβος Μητσοτάκη οδηγεί σε αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 2 Ιουλίου

 Breaking News

Αποτελέσματα εκλογών: Ο θρίαμβος Μητσοτάκη οδηγεί σε αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 2 Ιουλίου
21 Μαΐου 2023

Η καθαρή – θριαμβευτική νίκη την οποία πέτυχε στις σημερινές βουλευτικές κάλπες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τον σχηματισμό νέας σταθερής αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην επαναληπτική εκλογή της 2ας Ιουλίου.

Οι πολίτες με την ετυμηγορία τους τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του κ. Μητσοτάκη, δίνοντας στο κυβερνών κόμμα αφενός ποσοστό το οποίο προσεγγίζει την επίδοση που είχε το 2019 και αφετέρου διευρυμένο προβάδισμα σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Με τους όρους του συστήματος της ενισχυμένης αναλογικής, το οποίο θα ισχύσει στις νέες κάλπες, το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα δίνει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία, ακόμη και στην περίπτωση που επαναληφθεί η επτακομματική σύνθεση και στη νέα Βουλή.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο ξεκάθαρος νικητής της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραλάβει το πρωί της Δευτέρας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την πρώτη από τις τρεις διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι, ωστόσο, που δεν αναμένεται να καρποφορήσει, με βάση της προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ