Εφημερίδα Κοινωνική

Αύξηση περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων στην πόλη της Ηλιούπολης

Αύξηση περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων στην πόλη της Ηλιούπολης
09 Μαΐου 2023

Ακολουθεί ενημερωτικό δελτίο τύπου από τον δήμου της Ηλιούπολης:

Το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαΐου στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, γίναμε για ακόμη μία φορά θεατές περιστατικού βίας μεταξύ ανηλίκων όταν, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, 15 ανήλικοι επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους προκειμένου να του αποσπάσουν το κινητό του τηλέφωνο.

Η αυξητική τάση των περιστατικών αυτών είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και ο κόσμος της Ηλιούπολης δεν είναι ασφαλής.

Στο τμήμα ασφαλείας δεν υπάρχει όχημα και είναι υποστελεχωμένο όπως έχουμε επισημάνει με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας στα δημοτικά συμβούλια. Υπηρετούν μόνο 10 άτομα, ενώ στο παρελθόν υπηρετούσαν 50 με αποτέλεσμα να μη μπορούν να βγουν περιπολίες στην πόλη.

O Δήμος οφείλει να λάβει μέτρα και να διεκδικήσει το καλύτερο για την Ηλιούπολη. Είναι απαραίτητο να οργανώσει μία ημερίδα στα σχολεία της πόλης σε συνεργασία με τους συλλόγους Καθηγητών, Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να ενημερωθεί η σχολική κοινότητα και να λάβουμε όλοι μαζί μέτρα ως κοινωνία.

Η συζήτηση με την σχολική κοινότητα πρέπει να είναι συνεχής και αέναη και όχι να γίνεται αποσπασματική με στόχο δημιουργία εφήμερων εκδηλώσεων. Η επαφή με τους νέους και η συζήτηση μαζί τους για τα προβλήματα της καθημερινότητας που οδηγούν σε φαινόμενα βίας αποτελεί χρέος ειδικά όλων όσοι έχουν ενασχόληση με τα κοινά, πόσο μάλλον άνθρωποι που κατέχουν δημόσια αξιώματα και κρατούν εδώ και χρόνια μεγάλες αποστάσεις από τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Η παράταξή μας δε σταμάτησε ποτέ εδώ και 4 χρόνια να κάνει παρεμβάσεις προκειμένου να ενδυναμωθεί τόσο το τμήμα ασφαλείας, όσο και το αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης.

Πραγματοποιήθηκε μάλιστα,τον περασμένο Νοέμβριο, και επίσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.

https://ilioupoli.gr/index.php/2023/02/22/episkepsi-tou-epikefalis-tis-meizonos-antipolitefsis-tou-dimou-ilioupolis-ston-ypourgo-prostasias-tou-politi/

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ