Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην 33η Έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας» στο Πασαλιμάνι

 Breaking News

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην 33η Έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας» στο Πασαλιμάνι
10 Απριλίου 2023

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε την 33η Έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας» στο Πασαλιμάνι, η οποία άνοιξε τις πύλες της την 1η Απριλίου και ολοκληρώθηκε χθες, 9 Απριλίου.

Ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Ρέππα και συνομίλησε με τους εκθέτες.

Για εννέα ημέρες, χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, να γευτούν και να προμηθευτούν αυθεντικές γεύσεις από παραδοσιακά προϊόντα μοναδικής διατροφικής αξίας από τους παραγωγούς της Κρήτης, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα, με το γαστρονομικό «ταξίδι» με περισσότερα από εξήντα περίπτερα, παρουσιάζονταν καθημερινά πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από πολιτιστικά σωματεία κάθε γωνιάς της Ελλάδας.

Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η 33η έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση» είναι μια επιτυχημένη και άρτια διοργάνωση με υψηλή επισκεψιμότητα, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας, στο Πασαλιμάνι. Πρόκειται για μια διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για την πόλη μας, η οποία προβάλλει τα κρητικά προϊόντα και αναδεικνύει την πλούσια κουλτούρα του νησιού, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Ο Πειραιάς και η Κρήτη συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς και ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπους μας και αυξάνουν την επισκεψιμότητα στον Πειραιά. Μάλιστα, χάρηκα ιδιαίτερα που είδα δεκάδες τουρίστες που επέβαιναν στα τουριστικά λεωφορεία, να σταματούν στο Πασαλιμάνι για να επισκεφθούν την έκθεση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σερμάκη για τη διαχρονικά καλή μας συνεργασία».

Ο διοργανωτής της έκθεσης κ. Νεκτάριος Σερμάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, γιατί – όπως είπε – είναι η «ψυχή» της διοργάνωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «πριν από μερικά χρόνια μοιράστηκα μαζί του την ιδέα αυτής της διοργάνωσης και είναι πλέον ένας φίλος μας, φίλος της Κρήτης και εμείς οι Κρητικοί ξέρουμε να τιμούμε τους φίλους μας.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «για εννέα ημέρες η Κρήτη βρέθηκε στην «καρδιά» του Πειραιά, στο πανέμορφο Πασαλιμάνι, όπου περισσότεροι από εξήντα παραγωγοί έφεραν ό,τι καλύτερο παράγει το νησί».

1224-1

1221

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ