Εφημερίδα Κοινωνική

Κερατσίνι – Δραπετσώνα: Δομές παροχής συσσιτίου σε άτομα που έχουν ανάγκη

Κερατσίνι – Δραπετσώνα: Δομές παροχής συσσιτίου σε άτομα που έχουν ανάγκη
25 Απριλίου 2023

Η Δομή παροχής συσσιτίου και ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας στάθηκαν γι ακόμη μια χρονιά και τις μέρες των εορτών με συνέπεια στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας. Το κοινωνικό συσσίτιο το οποίο λειτουργεί ανελλιπώς, καλύπτει τις ανάγκες (όχι μόνο της σίτισης) των συνδημοτών μας και πρόσφερε ανακούφιση και τις ημέρες του Πάσχα. Το μενού διαμορφώθηκε με αγάπη και σύμφωνα με τις παραδόσεις των ημερών. Ειδικότερα, τις μέρες της Μ.Εβδομάδας (Μ. Δευτέρα – Μ. Σάββατο) μοιράστηκαν τουλάχιστον 1600 μερίδες φαγητού, ενώ παρ΄ ήταν αντικειμενικά δύσκολο να «σου βλίσουμε» όπως απαιτείτο έθιμο, την Μ. Πέμπτη δόθηκε στους δικαιούχους και το πατροπαράδοτο αρνάκι στον φούρνο.

Παράλληλα οι ωφελούμενοι έλαβαν και παραδοσιακά τσουρεκάκια ώστε να γίνει το γεύμα τους όσο πιο γιορτινό γίνεται. Όμως το έργο της Δομής παροχής Συσσιτίου δεν περιορίζεται απλώς στα μοιράσματα γευμάτων. Ένα δίκτυο ανθρώπων και κοινωνικών υπηρεσιών, εξασφαλίζουν την επαφή με τους συμπολίτες μας, παρέχοντας τους ουσιαστική βοήθεια σε πολλαπλά επίπεδα κυρίως ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.«Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με οδηγό την ενσυναίσθηση, τη συλλογικότητα αλλά και το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, ευελπιστεί να σταθεί εμπόδιο στην έξαρση της οικονομικής κρίσης και το έντονο αποτύπωμα δυστυχίας που αφήνει σε εκατοντάδες συνδημότες μας, στηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις ανθρώπους που επιδιώκουν ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

Ας μην αφήσουμε τον φόβο να μας απομονώσει. Στεκόμαστε δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη. Δεν εγκαταλείπουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ανθρώπων» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ