Εφημερίδα Κοινωνική

Δημήτρης Καλογερόπουλος: Ο άνθρωπος της «Δυτικής όχθης»! / Συνέντευξη «Στον δρόμο προς τις κάλπες» (VIDEO)

 Breaking News

Δημήτρης Καλογερόπουλος: Ο άνθρωπος της «Δυτικής όχθης»! / Συνέντευξη «Στον δρόμο προς τις κάλπες» (VIDEO)
02 Απριλίου 2023

Αποκλειστική συνέντευξη του κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου – υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο της σειράς συνεντεύξεων με γενικό τίτλο «Στον δρόμο προς τις κάλπες»  που διενεργούν και προβάλλουν από κοινού η Εφημερίδα Κοινωνική και το Portnet.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

Δημήτρης Καλογερόπουλος: Ο άνθρωπος της «Δυτικής όχθης»!

Καλεσμένος της σειράς συνεντεύξεων της στήλης «Στον δρόμο προς τις κάλπες», που διεξάγουν από κοινού η εφημερίδα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» και το Portnet ήταν αυτήν φορά ο Δημήτρης Καλογερόπουλος. Ο οικοδεσπότης Απόστολος Καραμπερόπουλος, εκδότης της εφημερίδας κάλεσε τον πρώην δήμαρχο Αιγάλεω, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας. Παράλληλα στο ζεστό Καφέ –Μπιστρό Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που φιλοξενεί τα γυρίσματα των συνεντεύξεων καλεσμένος για την συζήτηση, όπως πάντα ήταν και ο μόνιμος προσκεκλημένος πολιτικός συντάκτης Νότης Ανανιάδης.

DSC00434

Με ένα «βαρύ» αυτοδιοικητικό βιογραφικό ο Δημήτρης Καλογερόπουλος μοιραία οδηγεί την συζήτηση με τον χειμαρρώδη (αλλά «τετράγωνο») λόγο του στην σχέση μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κεντρική πολιτική σκηνή και πως ένας πολιτικός περνάει από το ένα πεδίο στο άλλο. Υποστηρίζει με παραδείγματα ότι οι πιέσεις των τοπικών κοινωνιών υποχρεώνουν τις κυβερνήσεις να υιοθετούν λύσεις που απαιτούν οι πολίτες. «Χαρακτηριστικό είναι το Μετρό, που καθυστέρησε επτά ολόκληρα χρόνια» σημειώνει, για να προσθέσει : «Ανάγκα και Θεοί πείθονται»! Παράλληλα αναφέρεται στις δυνατότητες των ΟΤΑ να πιέζουν τις κυβερνήσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων σχετικά με δίκαιη περίθαλψη ή αντιμετώπιση της φτώχειας. Και κάνει μια αναφορά που ξαφνιάζει φέρνοντας ως παράδειγμα τον Πορτογάλο πρωθυπουργό και φίλο του, όπως μας λέει, Ντα Κόστα, «έναν ευφυέστατο άνθρωπο», που ως δήμαρχος λειτούργησε με αυτό το μοντέλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο εξασφαλίζοντας σοβαρά ευρωπαϊκά κονδύλια για τους συμπολίτες του.

DSC00431

Η συζήτηση επιστρέφει στην κεντρική πολιτική και ο Δ. Καλογερόπουλος υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι κάποιοι «θέλουν να κοντύνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφερόμενος στις επιχειρηματικές κόντρες που παρατηρούνται σχετικά με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης – «το οποίο πρώτος ο Μητσοτάκης πρότεινε στους ευρωπαίους εταίρους», προσθέτει.

DSC00421

Από την κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να λείπει η τραγωδία των Τεμπών, παραδεχόμενος ότι «κάποιοι πρέπει να πληρώσουν». Προσθέτει πάντως ότι «κάποιοι τυμβωρυχούν» με τα Τέμπη. Αυτοσυστήνεται ως «άνθρωπος της Δυτικής Αθήνας», για να θυμηθούμε εμείς τους «Πυξ- Λαξ», τους δικούς τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» και να τους παραφράσουμε για να βγάλουμε εμπνευστούμε τον τίτλο της συνέντευξης. Κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την περιφέρεια του, για τον Ελαιώνα, το νέο σταθμό των ΚΤΕΛ που δημιουργείται εκεί, τον Σκαραμαγκά και την δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων συνολικά για την Δυτική Αθήνα ώστε να χρηματοδοτηθούν μεγάλα έργα ανάπλασης από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα καταθέτει θεσμικές προτάσεις όπως η καθιέρωση ορίου θητείας για τους βουλευτές.

DSC00422

Εκφράζει ως αυτοδιοικητικός την θετική του άποψη τόσο για τον Γιώργο Ιωακειμίδη που μετά από 29 χρόνια δήμαρχος θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και για τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Δείχνοντας έτσι ότι δεν στέκεται σε κομματικές διαχωριστικές γραμμές, αλλά αναγνωρίζει το έργο προσώπων που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Τέλος τον ρωτάμε πως φαντάζεται να κλείσει κάποια στιγμή την πολιτική του διαδρομή και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος μας απαντάει αφοπλιστικά : « Να φύγω και να μου λένε καλημέρα οι άνθρωποι»!

DSC00426

 

Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ για να μην χάνετε κανένα νέο βίντεο: https://www.youtube.com/channel/UCoG4…

Ακολουθήστε την εφημερίδα «Κοινωνική» και το Koinoniki.gr στα Social Media
Οι αναγνώστες μας, είστε η ΨΥΧΗ της Κοινωνικής!!!

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

FACEBOOK TWITTER ISTAGRAM YOUTUBE

 

 

 

Sto-Dromo-pros-tis-Kalpes---Kalogeropoulos

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ