Εφημερίδα Κοινωνική

Dentist Pass: Μετά το Πάσχα θα ξεκινησουν οι αιτήσεις

 Breaking News

Dentist Pass: Μετά το Πάσχα θα ξεκινησουν οι αιτήσεις
06 Απριλίου 2023

Καθόριστηκε το χρονικό περιθώριο για την κατάθεση αίτησης για το dentist pass. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το Πάσχα πρόκειται να ξεκινήσουν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για τα voucher – προπληρωμένες κάρτες του Dentist Pass.

Ο οδοντιατρικός έλεγχος αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα και λίγο πριν από τις εκλογές, ενώ κάθε voucher θα ενεργοποιείται και θα ισχύει για 6 μήνες.

Τι θα προσφέρει το Dentist Pass
Υπενθυμίζεται ότι το Dentist Pass θα προσφέρει δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, με το υπουργείο Υγείας να εκτιμά ότι θα ωφελήσει πάνω από 600.000 – 650.000 παιδιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο, όπου θα γίνονται τέσσερις ενέργειες:

  • Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
  • Φθορίωση δοντιών
  • Καθαρισμός
  • Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής

Πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα
Για να κατοχυρώσει κάποιος γονέας το Dentist Pass, θα πρέπει να υποβάλει, ψηφιακά, την αίτησή του μέσα από την πλατφόρμα που θα ανοίξει. Να σημειωθεί ότι, για όποιον δεν έχει τη δυνατότητα, αιτήσεις για το Dentist Pass θα γίνονται και μέσω των ΚΕΠ.

Με την ορθή υποβολή της αίτησης και την έγκριση, ο δικαιούχος θα εκδίδει ψηφιακή χρεωστική κάρτα -αρμόδιες θα είναι οι τράπεζες- στην οποία θα είναι ήδη πιστωμένο το ποσό. Το επόμενο βήμα θα είναι ο προγραμματισμός ραντεβού με τον/την οδοντίατρο, κάτι που θα πρέπει να γίνει σε διάστημα έξι μηνών από την έκδοση του Dentist Pass.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ