Εφημερίδα Κοινωνική

Τσαφούλιας για Τέμπη: «Αν οι εκπομπές αφιέρωναν το 1/10 σε όσα δεν γίνονται σωστά και όχι στους παίκτες ριάλιτι, κάτι θα είχε φτιάξει»

 Breaking News

Τσαφούλιας για Τέμπη: «Αν οι εκπομπές αφιέρωναν το 1/10 σε όσα δεν γίνονται σωστά και όχι στους παίκτες ριάλιτι, κάτι θα είχε φτιάξει»
09 Μαρτίου 2023

Ο γνωστός σκηνοθέτης, Σωτήρης Τσαφούλιας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Επίλογος» και είπε με σαφήνεια και ειλικρίνεια τις απόψεις του, για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

«Το δυστύχημα στα Τέμπη, κατά τη γνώμη μου, δεν ανέδειξε τίποτα άλλο από την παθογένεια και την ανικανότητα της ελληνικής Πολιτείας τα τελευταία 23 χρόνια. Το έγκλημα αυτό είναι συλλογικής ευθύνης. Όχι μόνο της πολιτικής εξουσίας. Είναι για μένα ένα δυστύχημα με νεκρούς και το μόνο χειρότερο από αυτό είναι να έχεις νέους νεκρούς. Εγώ πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά πλήρωσαν τις παθογένειες του κράτους.

Είναι μία στιγμή που πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Όποιος χρησιμοποίησε γνωστό για να σβήσει κλήση, για να βάλει το παιδί του κάπου καλά στον στρατό, για να πάρει μια θέση, έχει ευθύνη. Οι δημοσιογραφικές εκπομπές που ανέδειξαν το θέμα – και τους ευχαριστούμε – έχουν ευθύνη, γιατί το 1/10 να αφιέρωναν στα πράγματα που δεν γίνονται σωστά για την ασφάλειά μας σε σχέση με τον χρόνο που αφιερώνουν στους παίκτες των ριάλιτι ή σε άλλα πράγματα που δεν έχουν αξία κάτι θα είχε φτιάξει. Για τους πολιτικούς δε το συζητάμε.

Ζούμε σε μια χώρα που δυστυχώς τη λέξη φιλότιμο, ενώ την καμαρώνουμε ότι είμαστε οι μόνοι που την έχουμε, την κρατάμε μόνο στα λεξικά μας, δεν την βάζουμε καθόλου στην πολιτική ζωή. Όρος, πολιτική ευθύνη ή ευθιξία απέχει κατά πολύ.

Αυτό που βλέπω τώρα εγώ είναι -μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση- πόσο γρήγορα μπήκαν στο παιχνίδι «Εσύ φταις, εγώ φταίω”. Περίμενα ότι θα το άφηναν λίγο παραπάνω. Η ταχύτητα που μπήκαν σε αυτή τη στιχομυθία ήταν εντυπωσιακή. Όλοι μας βλέπουμε την ένταση των ανθρώπων στους δρόμους, στην οδήγηση, στο περπάτημα, στις καθημερινές επαφές.

Ο κόσμος είναι εξαιρετικά πιεσμένος και πιέζεται ακόμα παραπάνω όταν του υποτιμούν τη νοημοσύνη και το τελευταίο διάστημα και σε επίπεδο πληροφορίας και σε επίπεδο πολιτικής. Βλέπουμε αυτό: μια προσπάθεια, λες και μιλάνε σε ανθρώπους που πραγματικά δεν σκέφτονται» είπε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ