Εφημερίδα Κοινωνική

Το νέο κόλπο των οδηγών ταξί με τις κρυφές χρεώσεις -Τι να προσέξετε

 Breaking News

Το νέο κόλπο των οδηγών ταξί με τις κρυφές χρεώσεις -Τι να προσέξετε
13 Μαρτίου 2023

Με απενεργοποιημένα ταξίμετρα έκαναν δρομολόγια οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη, όπως έδειξαν πρόσφατοι τροχονομικοί ελέγχοι.

Αυθαίρετες χρεώσεις επέβαλαν στους πελάτες τους δεκάδες οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν απενεργοποιήσει τα ταξίμετρά τους και στη θέση τους λειτουργούσαν ηλεκτρονικές εφαρμογές μέσω τάμπλετ ή smartphones.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο καταπολέμησης των φαινομένων ασχροκέρδειας, το διάστημα 7-03 έως 10-03, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης διενέργησε ελέγχους σε 126 οχήματα ταξί στα 20 εκ των οποίων βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης
Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θέτοντας ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία τους από φαινόμενα αισχροκέρδειας πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 07-03-2023 έως 10-03-2023 επιχειρησιακή δράση στην περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα:

- Ελέγχθηκαν 126 οχήματα Δημόσιας Χρήσης (ΤΑΞΙ) και
- Βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις όπου οι οδηγοί κατελήφθησαν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής ταξιμέτρου μέσω φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων αντί να έχουν θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο του οχήματος τους.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
Όταν εισέρχονται σε ταξί να καλό είναι να ρωτούν τον οδηγό πού βρίσκεται το ταξίμετρo, ενώ πρέπει να γνωρίζουν ότι τόσο το κινητό όσο και το tablet δεν αποτελούν ταξίμετρα. Τέλος, προτού αποβιβαστούν από το ταξί, πρέπει να ζητάνε τη νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης είχε πραγματοποιήσει σαφάρι ελέγχων και κατά το διάστημα από 4-02-2023 έως 04-03-2023. Από τα 93 οχήματα που ελέγχθηκαν, τάμπλετ ή κινητό αντί για ταξίμετρο είχαν τα 15.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ