Εφημερίδα Κοινωνική

Στις ράγες ξανά τρένα και προαστιακός – Οι επιβάτες αποφεύγουν τα πρώτα βαγόνια

Στις ράγες ξανά τρένα και προαστιακός – Οι επιβάτες αποφεύγουν τα πρώτα βαγόνια
22 Μαρτίου 2023

Με μειωμένα δρομολόγια αλλά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας μπήκαν ξανά στις ράγες οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού, 22 ημέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που άφησε πίσω της 57 νεκρούς.

Το πρώτο, δοκιμαστικό δρομολόγιο ξεκίνησε στις 4.45 το πρωί από τον Σταθμό Λαρίσης με προορισμό τον σταθμό της Οινόης ενώ οι επιβάτες αν και διστακτικοί μετά το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου επέλεξαν τον Προαστιακό για τις μετακινήσεις τους.

Σήμερα είναι η πρώτη φάση επανεκκίνησης του σιδηρόδρομου και για αυτό το λόγο στην κυκλοφορία έχουν δοθεί οι γραμμές Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια-Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια-Κάντζα, Αθήνα-Οινόη-Χαλκίδα και ο Προαστιακός της Πάτρας.

Το πλάνο, όπως αυτό συμφωνήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας Σιδηροδρόμων υπό τον Υπουργό Επικράτειας, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, είναι να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη του σιδηρόδρομου τις επόμενες 25 ημέρες, λίγο πριν από το Πάσχα.

Η επαναλειτουργία της κυκλοφορίας των τρένων θα γίνει σε πέντε φάσεις και ανα πέντε ημέρες θα ανοίγει και μια γραμμή υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

proastiakos1

Παράλληλα, στους σταθμούς που μέχρι τώρα είχε υπηρεσία ένας σταθμάρχης τοποθετούνται δύο σταθμάρχες.

Από νωρίς, εκατοντάδες επιβάτες βρέθηκαν στις αποβάθρες του Σταθμού Λαρίσης αλλά και των άλλων σταθμών του Προαστιακού δείχνοντας να εμπιστεύονται το τρένο για τις μετακινήσεις τους.

Ωστόσο, οι περισσότεροι επέλεξαν να ταξιδέψουν στα πίσω βαγόνια με αποτέλεσμα το πρώτο βαγόνι να είναι σχεδόν άδειο.

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ