Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ από το «ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ»

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ από το «ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ»
07 Μαρτίου 2023

 

Της Μαρίνας Γρηγοριάδη

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 23/2/2023 το Φεστιβάλ  Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Ράλλειο Γυμνάσιο Λύκειο  Θηλέων.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η Διεύθυνση Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Πειραιά, Κυριακή Γ. Μπουρδάκου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δέσποινα Αρβανίτη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Διονύσιος Αναστασόπουλος και τέλος η Διευθύντρια Ραλλείου Λυκείου, Κωνσταντίνα Βλαχάκου και ο Διευθυντής του Ραλλείου Γυμνασίου, Δημήτρης  Δημητρόπουλος.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών  αναγνωρίζει τη σημασία και το ρόλο  του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνδράμει στην ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση της  μαθητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από διακόσιοι μαθητές/τριες, γονείς  και εκπαιδευτικοί από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Η εκδήλωση περιλάμβανε βιωματικές δράσεις και ομιλίες  για τους μαθητές/τριες καθώς και επιμορφωτικό πρόγραμμα για την εκπαιδευτική κοινότητα από εξειδικευμένα στελέχη, ψυχολόγους και σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.

_038-

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η ψυχολόγος κ.Έλενα Βλαχάκου.

Μιλήσαμε με κάποια παιδιά. Ο Κώστας η Ελένη, η Μαρία  μας είπαν όχι μόνο για το άγχος των πανελλαδικών αλλά κυρίως για την αβεβαιότητα της επιλογής τους

Ο Γιώργος και ο Χρήστος προβληματίζονται από το Γυμνάσιο για το μέλλον τους

Οτιδήποτε λένε ότι τους βοηθάει είναι καλοδεχούμενο.

Την εκδήλωση υλοποίησε η  εταιρεία Συμβούλων  EEO GROUP A.E (εταιρεία του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ)  στο πλαίσιο του έργου «Διεύρυνση της Πρόσβασης των Ευπαθών Ομάδων σε Υπηρεσίες και Δράσεις Κοινωνικής Φροντίδας και Προώθησης της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Δικτύου Παροχής  Κοινωνικών  Υπηρεσιών  με  Πολυκαναλική Πρόσβαση των Ωφελούμενων στο Δήμο Πειραιά» με τον διακριτικό τίτλο «Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων Δίπλα στον Δημότη».

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και ειδικότερα από το  Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

 

 

 

Στις φωτογραφίες (πάνω): Η Βιωματική άσκηση με μαθητές

(κάτω) η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Πειραιά, Κυριακή Γ.Μπουρδάκου

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ