Εφημερίδα Κοινωνική

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εμπρησμό στο εστιατόριο της Νέας Σμύρνης

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εμπρησμό στο εστιατόριο της Νέας Σμύρνης
24 Μαρτίου 2023

Ο τρόπος δράσης των εμπρηστών, τα υλικά που χρησιμοποίησαν και οι κινήσεις τους πριν και μετά την εμπρηστική επίθεση στο γνωστό εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Τις έρευνες ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετά και την επιβεβαίωση της Πυροσβεστικής ότι εντός του καταστήματος που κάηκε ολοσχερώς εντοπίστηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού.

Είχε προηγηθεί από την πρώτη στιγμή η μαρτυρία ενός εργαζόμενου στο εστιατόριο που εκείνη την ώρα ήταν εντός του καταστήματος και είδε 2-3 άτομα να σπάνε την τζαμαρία και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να ξεσπά η μεγάλη φωτιά.

Τα ευρήματα εμπρησμού

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο εντοπίστηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας, σαν αυτές που βλέπουμε συχνά στα γήπεδα και τελευταία στα επεισόδια σε διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Η εικόνα που έχουν σχηματίσει τα έμπειρα στελέχη του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής είναι ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν κάποιο εύφλεκτο υγρό με το οποίο περιέλουσαν μέρος του εσωτερικού του καταστήματος και στη συνέχεια πέταξαν την αναμμένη φωτοβολίδα προκαλώντας την αυτόματη ανάφλεξη της πυρκαγιάς και την άμεση επέκτασή της σε όλο τον χώρο του καταστήματος.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τους δράστες που κρύβονται πίσω από αυτή την εμπρηστική επίθεση προσανατολίζονται σε κυκλώματα της νύχτας που πουλάνε προστασία και στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Άλλωστε τους τελευταίους μήνες η περιοχή της Νέας Σμύρνης έχει αναδειχθεί σε περιοχή αντιπαράθεσης τέτοιων κυκλωμάτων.

Ωστόσο τα υλικά για τον εμπρησμό που χρησιμοποίησαν οι δράστες και ο τρόπος που ενήργησαν δεν παραπέμπει σε απευθείας σε τέτοιου είδους κυκλώματα.

Για τον λόγο αυτό από την ΕΛΑΣ ανασύρονται αρχεία πρόσφατων εμπρησμών προκειμένου να διαπιστώσουν πιθανόν ομοιότητες με άλλη επίθεση.

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ