Εφημερίδα Κοινωνική

Πώς βραβεύτηκε το Ειδικό Σχολείο Πειραιά σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

 Breaking News

Πώς βραβεύτηκε το Ειδικό Σχολείο Πειραιά σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας
29 Μαρτίου 2023

Δεν είναι απλά μια ευχετήρια κάρτα, αν τη φυτέψεις θα γίνει λουλούδι. Αυτή η υπέροχη ιδέα του 2ου ειδικού σχολείου Πειραιά, διακρίθηκε στον μαθητικό διαγωνισμό του Junior Achievement Greece, του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος της «Εικονικής Επιχείρησης», η ομάδα μας, επέστρεψε στο σχολείο με το τρίτο βραβείο, κι αυτό το χρωστάω στα παιδιά, τον Διονύση, τον Κωνσταντίνο, την Αποστολία, τη Χριστίνα, την Κωσταλία, τον Φίλιππος, τον Στέλιος, τον Τζόρτζιο τον Γιώργο και τον Αριστείδη λέει η εκπαιδευτικός Μαρία Κωστελίδου, στο tvxs, η οποία με πολλή φροντίδα, όρεξη και προσωπικό χρόνο οδήγησε τα παιδιά ως εδώ. Έπεσαν πολλές ιδέες στο τραπέζι. Τα παιδιά έχουν τόση φαντασία! Τις συζητήσαμε, είδαμε τα υπέρ και τα κατά κάθε ιδέας και τελικά καταλήξαμε στην απόφαση ότι το προϊόν της επιχείρησης μας θα είναι το δικό μας λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή έμπνευσης ήταν το χρησιμοποιημένο χαρτί στους μπλε κάδους του σχολείου μας. Το συλλέξαμε, το πολτοποιήσαμε και προσθέσαμε σπόρους αρωματικών φυτών και βολβούς λουλουδιών. Στη συνέχεια το μετατρέψαμε σε νέο χαρτί και του δώσαμε σχήμα κάρτας που ζωγραφίσαμε και γράψαμε ευχές για όλες τις περιστάσεις. Έτσι ο τελικός καταναλωτής μπορεί να φυτέψει την κάρτα μετά τη χρήση της και όχι να την πετάξει. Αυτό αποτελεί ένα καινοτόμο παράδειγμα κυκλικής οικονομίας».

Όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί τις κάρτες μπορεί να επικοινωνήσει μέσω της σελίδας στο Facebook «Φύτεψε Μία Ευχή» όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για μελλοντικές δράσεις και σημεία προώθησης.

Πληροφορίες: 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη», Κεχαγιά 143-6 Καμίνια Πειραιά.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ