Εφημερίδα Κοινωνική

Κούγιας για Τέμπη: Αναλαμβάνει εφέτης ανακριτής, χωρίς να δοκιμαστεί η ποιότητα της ανακριτικής διαδικασίας

 Breaking News

Κούγιας για Τέμπη: Αναλαμβάνει εφέτης ανακριτής, χωρίς να δοκιμαστεί η ποιότητα της ανακριτικής διαδικασίας
09 Μαρτίου 2023

Την αντίθεση του στην ανάθεση της υπόθεσης της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη σε εφέτη ανακριτή εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας.

Eιδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κούγιας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εκείνο που με ενοχλεί ιδιαίτερα είναι ότι χωρίς καν να δοκιμαστεί η ποιότητα της ανακριτικής διαδικασίας -ενώ αντιθέτως σε άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχουν σωστά αντανακλαστικά, ενώ εδώ υπήρχαν άμεσα αντανακλαστικά- ξαφνικά αφαιρούν τη δικογραφία από την κ. ανακριτή και αύριο θα συνεδριάσει η ολομέλεια Εφετών Λαρίσης και θα επιλεγεί ένας ανακριτής, ο οποίος θα κάνει κάθε μέρα εκατοντάδες πολιτικά δικαστήρια, θα κάνει κάθε μέρα εκατοντάδες ποινικά δικαστήρια -είναι ήρωες οι δικαστές εκεί και οι Πρόεδροι Εφετών- και θα κάνει και ανακριτική διαδικασία; Εδώ θα έπρεπε εκτός της κ. Σούρλα να οριστεί και δεύτερη ή δεύτερος ανακριτής».

«Πρέπει να γίνουν στοχευμένες ανακριτικές ενέργειες. Το να ξεκινήσει πάλι από την αρχή ένας εφέτης που δεν έχει δει τον κυρίως κατηγορούμενο, δεν έχει μιλήσει μαζί του, αυτόν πρέπει να τον καλέσει σε συμπληρωματική απολογία. Αυτή τη στιγμή οι μόνοι που έχουν δει και έχουν μιλήσει με τον κύριο κατηγορούμενο είναι ο ανακριτής και ο εισαγγελέας», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Αντιδρούν συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη
Ευθεία αντίρρηση για την αντικατάσταση των δικαστικών λειτουργών, που ήδη διενεργούν την έρευνα για το δυστύχημα στα Τέμπη, με εφέτες, έχουν ήδη δηλώσει οι συγγενείς εννέα νεκρών, διά του συνηγόρου τους, Αλέξη Κούγια.

Σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας
Η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας θα συγκληθεί αύριο Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών σε εφέτη ανακριτή. Τη  σύγκληση της Ολομέλειας των 21 Εφετών έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Στο έγγραφό του για σύγκληση της Ολομέλειας, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «ενόψει των τεράστιων και πολυσύνθετων ευθυνών που ανακύπτουν από τα μέχρι τώρα αποδεικτικά στοιχεία επιβάλλεται να εξεταστούν σύντομα και ενδελεχώς τα πάντα είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής άλλων προσώπων στο έγκλημα του άρθρου του Ποινικού Κώδικα (291 διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών), είτε στο πλαίσιο διάπραξης άλλων συναφών εγκλημάτων».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ