Εφημερίδα Κοινωνική

Κατώτατος μισθός: Αύριο στις 11:00 οι ανακοινώσεις – Συνέντευξη Τύπου από τον Χατζηδάκη

 Breaking News

Κατώτατος μισθός: Αύριο στις 11:00 οι ανακοινώσεις – Συνέντευξη Τύπου από τον Χατζηδάκη
16 Μαρτίου 2023

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 10:00 συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Ο Κωστής Χατζηδάκης θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη και να του παραδώσει την έκθεση του ΚΕΠΕ. Με βάση τις ως τώρα πληροφορίες, ο νέος κατώτατος μισθός θα κινείται πέριξ των 770 ευρώ, με ένα ποσοστό περίπου 7,5%, αντίστοιχο δηλαδή με αυτό των αυξήσεων για τους συνταξιούχους. Υπό αυτό το πρίσμα, αυξημένο θα είναι εφεξής και το επίδομα ανεργίας.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εργασίας.

Προ ημερών ο υπουργός Εργασίας , μιλώντας στο Mega, επεσήμανε δηλαδή ότι ο κατώτατος δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ. «Ο κατώτατος μισθός δε θα έχει το »8» μπροστά. Τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί» τόνισε, ειδικότερα, ο κ.Χατζηδάκης.

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ