
Στη μνήμη του εκλιπόντος Λάμπρου Μαργαρίτη είναι αφιερωμένο το επικείμενο συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που συνδιοργανώνει από την ερχόμενη Παρασκευή με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, την Ένωση Νέων Ασκούμενων Δικηγόρων Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το δήμο Πειραιά και την Περιφέρεια Αττικής.
Στο συνέδριο συμμετέχουν πολλοί δικηγόροι και ακαδημαϊκοί ενώ περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες. Στην πρώτη θα συζητηθεί το θέμα των «ένδικων μέσων». Στη δεύτερη θεματική ενότητα θα τεθεί το «Ναυτικό Ποινικό Δίκαιο», ενώ στην τρίτη ενότητα θα συζητηθεί το αντικείμενο «Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα- Ξέπλυμα». Στο ενδιαφέρον Συνέδριο στην τέταρτη ενότητα θα βρεθεί στο επίκεντρο η «ασφάλεια χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών συγκοινωνιών».
Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει με ένα πρωτοποριακό σεμινάριο σχετικά με το «έγκλημα της απάτης στον ελληνικό κινηματογράφο» από τον Καθηγητή Νομικής Κωνστ. Βαθιώτη, μέσω του οποίου θα παρουσιάζεται το αδίκημα της απάτης μέσα από αποσπάσματα («Κάλπικη Λίρα, το Δόλωμα, Τα δολάρια της Ασπασίας κλπ») παλιών ελληνικών ταινιών.
Το Σάββατο 1 Απριλίου θα υπάρξουν οι χαιρετισμοί του προέδρου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, Γιάννη Γλύκα, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλία Κλάππα, του Πρύτανη του Πανεπιστημίαου Πειραιά Μιχάλη Σφακιανάκη, του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του προέδρου της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Πειραιά Αντώνη Κεπεσίδη.