Εφημερίδα Κοινωνική

Χαμόγελο του Παιδιού: Τουλάχιστον 4 Missing Alert για την 14χρονη που εξέδιδαν

Χαμόγελο του Παιδιού: Τουλάχιστον 4 Missing Alert για την 14χρονη που εξέδιδαν
21 Μαρτίου 2023

Τουλάχιστον τέσσερις φορές το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε προχωρήσει σε ενεργοποίηση του Missing Alert, για την περίπτωση της 14χρονης από το ίδρυμα φιλοξενίας της Νέας Σμύρνης, που όπως αποκάλυψε νωρίτερα το protothema.gr εξέδιδε αλλοδαπός μαστροπός από την Ελευσίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις περισσότερες φορές η 14χρονη το έσκαγε για μέρες από το ίδρυμα μαζί με την αδελφή της και στην συνέχεια επέστρεφαν, χωρίς να πουν το παραμικρό για όσα έκαναν κατά την απουσία τους.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος το ίδρυμα δυστυχώς υπολειτουργεί:

«Δυστυχώς δεν υπάρχει φροντίδα των παιδιών σε αυτού του τύπου τα ιδρύματα με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και τα παιδιά να είναι έρμαια εκείνων που τα πλησιάζουν και τα «ψαρεύουν» για κάθε σκοπό».

Το «Χαμόγελο του παιδιού» είχε προχωρήσει σε αναφορά στον εισαγγελέα για το συγκεκριμένο ίδρυμα:

«Είναι γνωστό πως στο συγκεκριμένο ίδρυμα φιλοξενεί μόνο κορίτσια. Κάποιοι επιτήδειοι γνωρίζουν ότι εκεί θα βρούν κορίτσια και πάνε κάθονται απ έξω και τα “ψαρεύουν” τάζοντας τους διάφορα. Δυστυχώς έχουν παρατηρηθεί κι αυτά τα φαινόμενα.

Για την συγκεκριμένη κοπέλα εμείς έχουμε βγάλει τουλάχιστον 4 φορές alert. Μπορεί να είχε φύγει κι άλλες φορές, ωστόσο να μην ήταν για τόσες ημέρες ώστε να βγει ανακοίνωση αναζήτησης».

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ