Εφημερίδα Κοινωνική

Αττική: Επεισοδιακή καταδίωξη και συλλήψεις για κλοπή 300 κιλών καλωδίων με χαλκό – 21χρονος χτύπησε αστυνομικό

Αττική: Επεισοδιακή καταδίωξη και συλλήψεις για κλοπή 300 κιλών καλωδίων με χαλκό – 21χρονος χτύπησε αστυνομικό
13 Μαρτίου 2023

Επεισοδιακή καταδίωξη οχημάτων στα οποία επέβαιναν τέσσερις δράστες, οι οποίοι προηγουμένως είχαν κλέψει καλώδια που περιείχαν χαλκό περίπου 300 κιλών, συνέβη το πρωί του Σαββάτου (11/3), στην Αττική.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο ύποπτα οχήματα στο Μαρούσι και κάλεσαν τους οδηγούς να σταματήσουν, προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο. Ωστόσο, οι οδηγοί ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν και κινήθηκαν προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το ένα αυτοκίνητο εξήλθε από την Αττική Οδό και ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Λυκόβρυσης. Οι επιβαίνοντες βγήκαν από το όχημα και τράπηκαν σε φυγή πεζή, με τους αστυνομικούς να καταφέρνουν τελικά να ακινητοποιήσουν τον 21χρονο οδηγό του οχήματος, ο οποίος αντιστάθηκε και δεν δίστασε να χτυπήσει και να τραυματίσει έναν από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

kalodio_chalkos1

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο όχημα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος καλωδίων που περιείχαν χαλκό περίπου 300 κιλών, πλήθος εργαλείων και δύο ζευγάρια γάντια.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης σχετικά με το δεύτερο αυτοκίνητο, για το οποίο δόθηκαν αναζητήσεις σε όλους τους σταθμούς. Τελικά, το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στην περιοχή των Άνω Λιοσίων και αφού ακινητοποίησαν τους δύο 27χρονους αλλοδαπούς που επέβαιναν, τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, όπου είχε οδηγηθεί νωρίτερα και ο 21χρονος.

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν κλέψει τα καλώδια από εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το απόγευμα της Παρασκευής (10/3) και το πρωί του Σαββάτου (11/3). Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων και κλοπή κατά συναυτουργία, ενώ οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του τέταρτου εμπλεκομένου στην υπόθεση.

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ