Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκινάει με 50 οχήματα της Περιφέρειας το κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Τουρκία

 Breaking News

Ξεκινάει με 50 οχήματα της Περιφέρειας το κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Τουρκία
19 Φεβρουαρίου 2023

Μια από τις μεγαλύτερες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ ξεκίνησε από το ΣΕΦ (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) με προορισμό την Τουρκία. Μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τους Δήμους της Αττικής (ΚΕΔΕ -ΠΕΔΑ) και τον ΙΣΑ, συγκεντρώθηκαν, περισσότεροι από 110 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων στην Τουρκία.

Η αναχώρηση της αποστολής αύριο το πρωί Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα Çağatay Erciyes, του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Αθήνα Mustafa Somuncu, εκπροσώπων Υπουργείου Εξωτερικών και του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Επικεφαλής και συντονιστής στο κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης. Η αποστολή αναμένεται να περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα το πρωί της Δευτέρας, με τελικό προορισμό τις αποθήκες συγκέντρωσης υλικού στη Ραιδεστό (Tekirdag).Στο υλικό που θα αποσταλεί που πλησιάζει τα 1000 m3 (πάνω από 110 τόνοι) στη γείτονα, περιλαμβάνονται περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνοι φάρμακα, πέντε τόνοι ιατρικό υλικό, πάνες για μωρά, κ.α..

Με αφορμή την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την αλυσίδα αγάπης που στήσαμε μαζί με το Όλοι Μαζί Μπορούμε, τους Δήμους και τον ΙΣΑ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η τεράστια ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα μας και η σημαντική συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους γείτονές μας, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιά. Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες της Αττικής για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι προκειμένου να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ