Εφημερίδα Κοινωνική

Σκέρτσος: Στις δεύτερες εκλογές θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ -Δεν χρειαζόμαστε δεκανίκι

 Breaking News

Σκέρτσος: Στις δεύτερες εκλογές θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ -Δεν χρειαζόμαστε δεκανίκι
17 Φεβρουαρίου 2023

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε την πεποίθηση του ότι η ΝΔ θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, στο δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών.

Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΙ, σχετικά με τις παρακολουθήσεις, αλλά και για τις εκλογές που πλησιάζουν σε μερικούς μήνες.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων κατά πόσο σωστά χειρίστηκε η ΝΔ, το θέμα με τις παρακολουθήσεις, ο Άκης Σκέρτσος τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτό που αισθάνομαι, είναι ότι είναι μία υπόθεση που έχει πληγώσει τα αισθήματα κάθε δημοκρατικού πολίτη. Πρώτος ο πρωθυπουργός βγήκε και ομολόγησε το λάθος. Πήραμε αρκετές πρωτοβουλίες, ότι ήταν να κάνουμε σε επίπεδο κυβέρνησης, το έχουμε κάνει. Ομως εδώ υπάρχει μία χυδαία, προκλητική αλλά και αντιπατριωτική στάση, γιατί σπεκουλάρουν πάνω σε ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας, σε μία πάρα πολύ κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά θέματα και γνωρίζουμε πολύ καλά πιο είναι ο ρόλος της ΕΥΠ, ο οποίος είναι να κάνει παρακολουθήσεις. Πρέπει να επιτελεί αυτό το ρόλο, εντός του πλαισίου που ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι».

Στη συνέχεια ο Άκης Σκέρτσος επισήμανε ότι, «ποντάρουν στο γεγονός ότι λόγω της σημασίας των εθνικών ζητημάτων που χειρίζεται η ΕΥΠ, δεν μπορούν να αποκαλυφθούν τα πάντα, δεν μπορούμε να κάνουμε την ΕΥΠ σουρωτήρι. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκράτηση, για αυτό λέμε ότι πρέπει να το χειριστεί αποτελεσματικά και με εχεμύθεια η δικαιοσύνη και να κλείσει εκεί το θέμα».

Σκέρτσος: Χρειαζόμαστε αποτελεσματικές κυβερνήσεις

Σχετικά με το πως επηρεάζει η υπόθεση των παρακολουθήσεων την συνεργασία με τον Ανδρουλάκη, ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Χρειαζόμαστε αποτελεσματικές κυβερνήσεις, ζούμε σε μία περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων που σκορπίζουν μεγάλη ανασφάλεια στον κόσμο. Ταυτίζομαι με το αίσθημα ανασφάλειας που έχει αυτή τη στιγμή ο μέσος πολίτης. Διαχειριστήκαμε τα προβλήματα παρά την ανεπάρκεια στους πόρους, λόγω της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε. Εχουμε πετύχει αρκετά πράγματα. Αυτό που λέω είναι ότι η κυβέρνηση αυτή δεν χρειάζεται δεκανίκι για να επιτελέσει τον ρόλο της και πρέπει να σκεφτούν πάρα πολύ σοβαρά οι πολίτες το τι θα συμβεί, να έχουμε να διαχειριστούμε μία εθνική κρίση, μία ενεργειακή κρίση, μία νέα πανδημία, με ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο δεν θα μπορεί να πάρει γρήγορα αποφάσεις. Αυτό είναι το ζητούμενο και το δίλλημα της πρώτης κάλπης».

Σε ερώτηση αν δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «Τα δεδομένα δείχνουν ότι στην δεύτερη κάλπη θα έχουμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αυτό είναι που επιθυμούμε. Από την άλλη, η συνεργασία είναι καλό πράγμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει ότι είναι ανοικτός στις ευρύτερες συνεργασίες, έχει καλέσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους, συνεπώς δεν έχουμε κανέναν δογματισμό. Προέρχομαι από έναν άλλο χώρο από αυτόν της ΝΔ και είμαι μία έμπρακτη απόδειξη του ανοίγματος που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης και σε άλλους χώρους εκτός της Νέας Δημοκρατίας. Ταυτίζομαι με το πολιτικό σχέδιο του πρωθυπουργού, για να κάνουμε τη χώρα πιο σύγχρονη, πιο παραγωγική, πιο ευρωπαϊκή».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ