Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Γιώργος Πιτσιλής στην ΕΕΝΜΑ: Ο ΦΠΑ τροχοπέδη στη πράσινη μετάβαση

 Breaking News

Ο Γιώργος Πιτσιλής στην ΕΕΝΜΑ: Ο ΦΠΑ τροχοπέδη στη πράσινη μετάβαση
16 Φεβρουαρίου 2023

Η ΕΕΝΜΑ διοργάνωσε γεύμα εργασίας με καλεσμένο τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή.

Στην κλειστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου EENMA Networking Luncheons, συμμετείχε εκτός του κ. Πιτσιλή και των συνεργατών του, κ. Γιώργου Φάκου -Γενικού Διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης και κ. Κωνσταντίνου Μουρτίδη-Γενικού Διευθυντή Τελωνείων και του Προέδρου της ΕΕΝΜΑ, κ. Χαράλαμπου Σημαντώνη, ο Πρόεδρος του ΝΕΕ Γιώργος Πατέρας και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΝΜΑ.

Τονίστηκε ιδιαίτερα το θέμα του Φ.Π.Α στις επισκευές και κατασκευές πλοίων, το οποίο αποτελεί τροχοπέδη στην μετάβαση της ελληνικής shortsea ναυτιλίας στην πράσινη τεχνολογία, σε μία χρονική στιγμή που θα μπορούσε να αποτελέσει χρυσή ευκαιρία για την πράσινη μετάβαση του στόλου με την ταυτόχρονη επαναλειτουργία των ελληνικών ναυπηγείων.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΝΕΕ, κ. Γ. Πατέρας αναφέρθηκε σε θέματα γενικότερου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα φορολογικά ζητήματα και στις δυσκολίες λειτουργίας των πλοίων της ΕΕΝΜΑ, η επίλυση των οποίων θα έδινε την απαραίτητη ώθηση στο shortsea ως κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ανάπτυξης, να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της οικονομικής και περιβαλλοντικής απόδοσης των πλοίων και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως υπήρξε και για την γενικότερη μεταρρυθμιστική δράση της ΑΑΔΕ, που αλλάζει το τοπίο στην ελληνική επιχειρηματικότητα.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ