Εφημερίδα Κοινωνική

Κορυδαλλός: Απομακρύνονται οι ηλικιωμένοι, σφραγίζεται το γηροκομείο

 Breaking News

Κορυδαλλός: Απομακρύνονται οι ηλικιωμένοι, σφραγίζεται το γηροκομείο
17 Φεβρουαρίου 2023

Ξεκίνησε σήμερα (17/2) η διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων από το γηροκομείο του Κορυδαλλού, ενώ παράλληλα μπαίνει «λουκέτο» στη δομή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, σύμφωνα με το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για το γηροκομείο-κολαστήριο, επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι σε κάποιους από τους οκτώ ελέγχους που είχαν γίνει από την Περιφέρεια, βρέθηκαν οι ηλικιωμένοι σε άθλια κατάσταση.

Ιδιαίτερα, κρατικός έλεγχος, ο οποίος είχε γίνει το 2020 αιφνιδιαστικά, έδειξε ότι δεν φορούσαν τα ρούχα τα οποία τους είχαν δώσει οι συγγενείς τους ήταν λερωμένοι και πολλοί από αυτούς ήταν υποσιτισμένοι.

Επίσης διαπιστώθηκαν παρατυπίες ακόμη και στις μερίδες του φαγητού. Ενώ θα έπρεπε να ήταν 56 μερίδες για 56 άτομα, βρέθηκε ότι είχαν προμηθευτεί 35, που σημαίνει, ότι μοίραζαν το φαγητό σε ακόμα μικρότερες ποσότητες.

Αυτό το οποίο προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση είναι το γεγονός ότι φαίνεται να υπήρχε αριθμός ηλικιωμένων, οι οποίοι στη συνέχεια «εξαφανίζονται» χωρίς κανείς να γνωρίζει την τύχη τους και δεν υπήρχε αναφορά εάν διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, αν απεβίωσαν ή αν τους πήραν οι συγγενείς τους από εκεί.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων 34 στον αριθμό, που έχουν παραμείνει στο γηροκομείο και στη συνέχεια η δομή θα σφραγιστεί με βάση την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ