Εφημερίδα Κοινωνική

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Εννιά ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Εννιά ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών
17 Φεβρουαρίου 2023

Με έξι ασθενοφόρα που μίσθωσε η Περιφέρεια Αττικής απομακρύνθηκαν σήμερα το πρωί, παρουσία και της Αστυνομίας, 9 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Γηροκομείο Αθηνών.

Κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας και συνεννόησης του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, συνολικά θα μεταφερθούν στο Γηροκομείο Αθηνών 11 ηλικιωμένοι για τους οποίους δεν υπήρξε μέριμνα για την απομάκρυνση τους από συγγενικά τους πρόσωπα.

Δύο εξ΄αυτών έχριζαν ιατρικής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο Κορυδαλλού απομακρύνθηκαν από τους συγγενείς τους.

Στο Γηροκομείο Αθηνών μετέβη ο κ. Πατούλης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντής Δομής Σ. Χαμακιώτη και Κ. Σολδάτο αντίστοιχα για την κλινική κατάσταση των ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν, και που όπως επισήμαναν είναι αρκετά καλή, ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους που θα φιλοξενηθούν. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και ηλικιωμένους που διαμένουν στο γηροκομείο.

Μετά την απομάκρυνση των ηλικιωμένων, κλιμάκια της υγειονομικής διεύθυνσης και της Διεύθυνσης Υγείας της περιφέρειας εισήλθαν στους χώρους του Γηροκομείου Κορυδαλλού και προέβησαν σε σχετικούς ελέγχους. Ακολούθησε η σφράγιση της Μονάδας από κλιμάκια της Αστυνομίας, με βάση τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας.

ghrokomeio2

Παρούσα ήταν η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, η οποία βρισκόταν από νωρίς το πρωί στη Μονάδα Κορυδαλλού προκειμένου να εποπτεύσει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

ghrokomeio1

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ