Εφημερίδα Κοινωνική

Φιλολογική Στέγη Πειραιώς: Η εκδήλωση κοπής της 93ης Βασιλόπιτας!

 Breaking News

Φιλολογική Στέγη Πειραιώς: Η εκδήλωση κοπής της 93ης Βασιλόπιτας!
01 Φεβρουαρίου 2023

Στον όμορφο χώρο του Φουαγιέ του ΔΘ Πειραιά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 11.00 πμ, η εκδήλωση κοπής της 93ης Βασιλόπιτας, της ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύτηκε η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΛΟΥΜΠΗ, όπως είχε προαναγγελθεί, για την πολυετή προσφορά της στην ανάδειξη της ναυτικής ιστορίας και την προβολή της πόλης του Πειραιά.

Η τελετή ξεκίνησε με τη χορωδία των παιδιών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, υπό τον μαέστρο Γιώργο Κανδρεβιώτη και στη συνέχεια έγινε η βράβευση της τιμώμενης, από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ενώ ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Στέφανος Μίλεσης αναφέρθηκε στην ιστορία του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και στην εικοσαετή προσφορά και παρουσία της τιμώμενης στην προεδρία του Μουσείου.

Ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας Στέλιος Γαϊτανάρος αναφέρθηκε στην ιστορία και στο έργο της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, λέγοντας ότι από το 1930 που ιδρύθηκε, συνέβαλε αποφασιστικά στην άνοδο του μορφωτικού επιπέδου και στην προαγωγή της τοπικής πνευματικής ζωής και αποτέλεσε «την κιβωτό της ιστορίας του Πειραιά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η τιμώμενη πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου κα Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη , η οποία παραβρέθηκε με τον σύζυγό της Αντιναύαρχο Ι. Παλούμπη και την Γραμματέα του Μουσείου Πωλίνα Βουγιουκλάκη, αναφέρθηκε στη σημασία του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, που εδρεύει στον Πειραιά, στα επιτεύγματα της θητείας της και ευχαρίστησε τη Φιλολογική Στέγη και τον Δήμαρχο για την αναγνώριση της προσφοράς της.

Ακολούθως ο παριστάμενος, Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος και οι παριστάμενοι βουλευτές Θ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Μανωλάκος και Ι. Μελάς της ΝΔ, εξήραν το έργο και τη διαχρονική παρουσία της Φ.Σ.Π. στην πνευματική ζωή της πόλης του Πειραιά και συνεχάρησαν το νέο ΔΣ της Στέγης για την πρωτοβουλία του να βραβεύσει την τιμώμενη, για την οποία μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το έργο της, την παρουσία της και την προσφορά της.

Στην ίδια κατεύθυνση και οι χαιρετισμοί που ακολούθησαν του προέδρου της ΕΕΤΑΑ και πρώην Δημάρχου Πόρου Σ. Σπυρίδωνα, της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου και εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη, του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και περιφερειακού Συμβούλου Π. Χατζηπέρου, των Αντιδημάρχων Πειραιά Νανάς Γλύκα -Χαρβαλάκου, Δ. Καρύδη, Τ. Μαρκαριάν, Α. Μωρατζή, Γ. Βίτσα, της εντεταλμένης Δημ. Συμβούλου Α. Τουμαζάτου, του αντιπροέδρου του ΕΒΕΠ Γ. Παρασκευάκου, του πρώην προέδρου της Φ.Σ.Π. Νίκου Παπαγιαννάκη, της Αντιπροέδρου της Ε΄ Δημ. Κοινότητας Κατερίνας Δουρέκα, των Κοινοτικών Συμβούλων Ζωής Κεχαγιά, Ειρήνης Λογοθέτη, Η. Χατζηκώστα, Ε. Φερεντίνου, Ε. Αθανασίου, Γιούλας Γερακάρη- Ψωμά της Ανατολ. Μάνης, του προέδρου του Πειραϊκού Συνδέσμου Β. Καρλάφτη και του εφόρου Γ. Δρούζα, του προέδρου της αδελφότητας Κρητών η «Ομόνοια» Θ. Τσόντου, της προέδρου της Ένωσης απανταχού Μανιατών Δ. Κούβαρη, της προέδρου της Ένωσης Γυναικών Κρήτης Α. Δασκαλάκη, της προέδρου της ΧΕΝ Πειραιά Χ. Κολοβού και της Γ.Γ. Κ. Φουστέρη, της προέδρου των «Εκπαιδευτηρίων Παιδαγωγική” και πρώην αντιδημάρχου Πειραιά Ε. Γκάτσου – Αθηναίου, της προέδρου του ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου ¨ΑγκαλιάΖω» Α. Πασακοπούλου και της Γ.Γ. Φ. Κωνσταντάτου, του προέδρου της «Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Πειραιά» Φ. Σκληβανιώτη, του προέδρου των ποινικολόγων Ελλάδος και πρώην δημάρχου Περάματος, δικηγόρου Γιάννη Γλύκα, της προέδρου του Συνδέσμου Ν. Φαλήρου Ρ. Λαγκαδιανού, των υποψ. βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Α΄ Πειραιά Βασ. Κατσαφάδου, Ανδρέα Βροντάκη και Ελίνας Βερυκάκη στη Β΄ Πειραιά, της εκπροσώπου της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ Α. Αρκαλάκη, του γλύπτη Πέτρου Γεωργαρίου, της ποιήτριας Μ. Γκουτζαμάνη, της δημοσιογράφου Κλαίρης Παπαγεροθέου (Piraeus 365), κ.α.

Και η ανακοίνωση της ΦΣΠ κλείνει με το εξής μήνυμα:

«Ευχαριστούμε επίσης τον Ι. Τριφύλλη, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τον Dr Θεόδωρο Κατσικάρο, τον Λ. Βαρούχα, Γ.Γ της Ένωσης Κρητών, τον ιστορικό Γ. Μυλωνά, τον συγγραφέα Πότη Κατράκη, όλα τα παρόντα μέλη μας, τις φίλες και φίλους που λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας και όλους και όλες εσάς που παρακολουθείτε και στηρίζετε το έργο μας ! Ήταν όμορφες, συγκινητικές οι στιγμές και ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και δημιουργικότητα !»

φιλολογικη3

φιλολογικη


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ