Εφημερίδα Κοινωνική

Αθήνα: 41χρονος άρπαζε κινητά από ανυποψίαστα θύματα στο κέντρο της πόλης

Αθήνα: 41χρονος άρπαζε κινητά από ανυποψίαστα θύματα στο κέντρο της πόλης
19 Φεβρουαρίου 2023

Ένας άγριος άρπαγας κινητών τηλεφώνων που «χτένιζε» με το μηχανάκι τα στενά του κέντρου της Αθήνας και «βούταγε» τις συσκευές από τα χέρια ανυποψίαστων περαστικών, έπεσε στα δίχτυα των αστυνομικών της Ασφάλειας Εξαρχείων.

Ο 41χρονος που φαίνεται και στο βίντεο του protothema.gr, έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 καταγεγραμμένες αρπαγές κινητών τηλεφώνων και τρεις ληστείες εκ των οποίων η μία οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό 38χρονης δικηγόρου, την οποία ο ληστής έσυρε στο οδόστρωμα και είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει τα πλευρά της, είναι η δεύτερη φορά που πέφτει στα νύχια της Ασφάλειας Εξαρχείων.

Τον Μάρτιο, όταν και συνελήφθη για 14 αρπαγές και δύο ληστείες, καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση, όμως στις αρχές Δεκεμβρίου αποφυλακίστηκε και ξανακύλησε στην παρανομία. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως μετά από κάθε «μπάζα» έσπρωχνε τη λεία του στη μαύρη αγορά της Ομόνοιας κερδίζοντας από 500 έως 1000 ευρώ.

Η σύλληψη του έγινε την περασμένη Κυριακή στις 15:30, στην οδό Δηληγιώργη, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς, όπως διαπίστωσαν τα «λαγωνικά» της Ασφάλειας Εξαρχείων, μισή ώρα πριν είχε αρπάξει ένα κινητό τηλέφωνο σε στάση λεωφορείου στην Ακαδημίας ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλες τέσσερις αρπαγές.

Ανάμεσα στις αρπαγές που ταυτοποιήθηκαν ήταν και αυτή σε βάρος της 38χρονης δικηγόρου, στις 3 Ιανουαρίου. Η γυναίκα, βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα όταν ο ληστής με το μηχανάκι την πλησίασε και επιχείρησε να της αρπάξει το τηλέφωνο απο τα χερια. Η δικηγόρος αντιστάθηκε, αυτός την έριξε στο οδόστρωμα και άρχισε να τη σέρνει με αποτέλεσμα η 38χρονη να τραυματιστεί σοβαρά στα πλευρά. Μαζί του, συνελήφθη και η 29χρονη σύντροφος του, την οποια κουβαλούσε μαζί στις ληστείες. Ο 41χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή ενώ η σύντροφος του αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

 

 

 
 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ