Εφημερίδα Κοινωνική

Ανδρέας Βροντάκης – Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «H αντιμετώπιση της ακρίβειας για μια όρθια κοινωνία»

 Breaking News

Ανδρέας Βροντάκης – Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «H αντιμετώπιση της ακρίβειας για μια όρθια κοινωνία»
23 Φεβρουαρίου 2023

Σε επίκαιρο άρθρο του, ο Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ανδρεας Βροντάκης, επισημαίνει:

«Ενώ ο πληθωρισμός το τελευταίο διάστημα μειώνεται, οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να καλπάζουν και η αγοραστική δύναμη των πολιτών καταρρέει. Δημιουργείται έτσι ένα εκρηκτικό μείγμα που πλήττει τα Ελληνικά νοικοκυριά και κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα και τα μεσαία στρώματα που δαπανούν μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους στην αγορά τροφίμων.

Όσα είδη και να βάζει η κυβέρνηση στο καλάθι του νοικοκυριού, όσες παροχές επιδομάτων και να δίνονται στη λεηλατημένη κοινωνία, τόσο θα μεγαλώνουν οι κοινωνικές ανισότητες, θα μειώνεται η ζήτηση και θα υπονομεύεται η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας, γιατί κανένας κυβερνητικός έλεγχος δεν υπάρχει μέχρι να φτάσουν τα τρόφιμα στα ράφια.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και του ιδιωτικού χρέους, αποτελούν τη μόνη ασφαλή και δίκαιη επιλογή για την έξοδο της κοινωνίας από τη κρίση.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με το πρόγραμμα του, προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για να ορθοποδήσει η Κοινωνία.

Χρειάζονται άμεσες και μόνιμες λύσεις. Η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, η παροχή του νέου ΕΚΑΣ σε 350000 συνταξιούχους, ένα δίκαιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα που δεν θα δημιουργεί ανισότητες, με τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ενέργειας και των τραπεζών, ο έλεγχος της αγοράς είναι μέτρα που βοηθούν τη κοινωνία να σταθεί όρθια στη λαίλαπα που δημιούργησε η πολιτική της Ν.Δ σαν συνέχεια της αντίστοιχης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι η μόνη διέξοδος στο δίλημμα με την κοινωνία όρθια ή απέναντι στη κοινωνία».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ