Εφημερίδα Κοινωνική

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Αποκαλύφθηκε το πρόσωπό του -Το ανατριχιαστικό εύρημα της αστυνομίας

 Breaking News

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Αποκαλύφθηκε το πρόσωπό του -Το ανατριχιαστικό εύρημα της αστυνομίας
03 Ιανουαρίου 2023

Το πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη αποκαλύφθηκε μετά από μια ανατριχιαστική ανακάλυψη που έκανε η αστυνομία ψάχνοντας σε παλιά αρχεία.

Ανάμεσα σε δεκάδες αντικείμενα, το πρόσωπο βρέθηκε χαραγμένο στη λαβή ενός ξύλινου μπαστουνιού, το οποίο ανήκε στον αστυνομικό που επί χρόνια προσπαθούσε να πιάσει τον κατά συρροήν δολοφόνο του Λονδίνου.

Ο ντετέκτιβ της Scotland Yard, Frederick Abberline, αποσύρθηκε από την υπόθεση το 1889, αφού απέτυχε να πιάσει τον διαβόητο Τζακ τον Αντεροβγάλτη, ο οποίος τρομοκρατούσε το East End του Λονδίνου.

Η εικόνα που είναι χαραγμένη στη λαβή είναι η μόνη αναφερόμενη σύνθεση προσώπου του Αντεροβγάλτη, η ταυτότητα του οποίου παραμένει μυστήριο περισσότερο από έναν αιώνα μετά.

Για χρόνια το μπαστούνι ήταν αποθηκευμένο στο Police College στο Bramshill του Hampshire και υπήρχαν φόβοι ότι χάθηκε όταν το ίδρυμα έκλεισε το 2015.

Αλλά ανακαλύφθηκε ξανά από το προσωπικό που έψαχνε στα αναμνηστικά στο αρχηγείο του College of Policing στο Ryton, West Midlands.

Τώρα, το ανατριχιαστικό πρόσωπο με τα στοιχειωμένα μάτια εκτίθεται για να αναδείξει στους νεοσύλλεκτους τις εξελίξεις στην αστυνομική τεχνολογία.

Εκπρόσωπος του Κολεγίου Αστυνόμευσης (College of Policing) δήλωσε ότι δύο υπάλληλοι το ανακάλυψαν όταν έψαχναν τα αντικείμενα που τοποθετήθηκαν στην αποθήκη μετά το κλείσιμο του Bramshill.

Ο δημιουργός του περιεχομένου του κολεγίου, Antony Cash, δήλωσε: «Η εύρεση αυτού του μπαστουνιού ήταν μια συναρπαστική στιγμή για εμάς.

jack

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο διαβόητες υποθέσεις δολοφονίας στην ιστορία μας. Tα εγκλήματά του ήταν σημαντικά προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για τη σύγχρονη αστυνόμευση και την εγκληματολογία, καθώς ανάγκασαν την αστυνομία να αρχίσει να πειραματίζεται και να αναπτύσσει νέες τεχνικές καθώς προσπαθούσε να εξιχνιάσει αυτούς τους φόνους, όπως η συντήρηση της σκηνής του εγκλήματος, η σκιαγράφηση προφίλ και η φωτογράφηση.

Αυτό το μπαστούνι είναι ένα συναρπαστικό αντικείμενο που αντιπροσωπεύει μια ιστορικά σημαντική εποχή στην αστυνόμευση.

Είναι εκπληκτικό το ότι μπορούμε να το εκθέσουμε εδώ στο Ryton, μαζί με τα πρωτότυπα αποκόμματα εφημερίδων, ώστε οι αστυνομικοί μας να μπορούν να δουν από πρώτο χέρι πόσο πολύ έχουμε προχωρήσει στην αστυνόμευση από τότε».

Ο Αντεροβγάλτης έσφαξε τουλάχιστον πέντε γυναίκες στο Whitechapel σε διάστημα τριών μηνών, το 1888.

Ο λαιμός κάθε θύματος ήταν κομμένος και το σώμα ακρωτηριασμένο με τρόπο που υποδηλώνει ότι ο δολοφόνος είχε κάποια γνώση της ανθρώπινης ανατομίας.

Το μισό νεφρό που αφαιρέθηκε από ένα θύμα στάλθηκε στην αστυνομία μαζί με μια σειρά από χλευαστικά σημειώματα από τον υποτιθέμενο δολοφόνο που αυτοαποκαλείτο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ