Εφημερίδα Κοινωνική

Την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης

 Breaking News

Την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης
02 Ιανουαρίου 2023

Την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Την καθιερωμένη τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη σε όλους και τόνισε ότι «κάθε νέος χρόνος που μπαίνει μας χαράζει τη δυνατότητα να τον επενδύουμε με χρυσές ελπίδες, με αισιοδοξία, με πίστη για μια χρονιά ευλογημένη και παραγωγική».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Πρώτη ημέρα του νέου έτους και παραδοσιακά, τέτοια ημέρα κόβουμε τη Βασιλόπιτα του Δήμου Πειραιά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που υποδεχτήκαμε τους φορείς της πόλης μας, βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από δύο χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας.

Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει παρά τις όποιες θεμιτές διαφωνίες να δουλεύουμε όλοι ενωμένοι για το καλό του Πειραιά. Είμαι υπερήφανος που η πόλη μας προοδεύει ημέρα με την ημέρα. Ο Πειραιάς έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, είναι εξωστρεφής και έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη δυναμική. Όσοι θα είμαστε υποψήφιοι, είτε στις δημοτικές είτε στις περιφερειακές είτε στις βουλευτικές εκλογές, είναι σημαντικό να πολιτευτούμε με σύνεση, να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα και με σεβασμό ο ένας στον άλλον, για να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολίτες, ότι μπορεί να είμαστε αντίπαλοι στις εκλογές αλλά κύριο μέλημά μας θα πρέπει να είναι το καλό των πόλεων, των τοπικών κοινωνιών και της χώρας μας. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, ευημερία για όλο τον κόσμο, για όλους τους Πειραιώτες, για όλους τους Έλληνες».

Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας έτυχε στον Βουλευτή κ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με εορταστικές μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Στην τελετή παρευρέθηκαν:

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας, οι Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Μελάς, Χριστόφορος Μπουτσικάκης και κα Νόνη Δούνια. Η Βουλευτής και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά» κα Διαμάντω Μανωλάκου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ιωάννης Αργυράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιώς Σπυρίδων Ευαγγελίδης.

Οι Αντιδήμαρχοι: κυρίες Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αντωνία Καρακατσάνη, Κυριακή Μπουρδάκου και οι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Καψοκόλης, Δημήτρης Αράπης, Παναγιώτης Ρέππας και Λεωνίδας Μανωλάκος. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κυρίες Χαραλαμπία Ζηλάκου και Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου και οι κ.κ. Χαρουτιούν Μαρκαριάν, Γιώργος Βίτσας, Αλέξανδρος Καμαράτος και Αντώνης Μοραντζής. Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα» κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου κ. Ιωσήφ Βουράκης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς – Πόλη – Πρότυπο» κ. Νίκος Βλαχάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, Δημήτρης Γκερλές, Γρηγόρης Μόφορης και κα Σταυρούλα Μελά.

Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Αγρανιώτης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ηλίας Κλάππας, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαρκομιχάλης, οι Πρόεδροι των Β΄ και Γ΄ Δημοτικών Κοινοτήτων κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος και κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος αντίστοιχα, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου και κ. Χρήστος Μακρής αντίστοιχα. Ο προπονητής κολύμβησης του Ολυμπιακού και σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκος Γέμελος.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Λευτέρης Γιοβανίδης. Η Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» κα Δήμητρα Κούβαρη και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης – Νήσων Αιγαίου κα Άννα Δασκαλάκη. Κοινοτικοί σύμβουλοι και μέλη Δ.Σ. φορέων και συλλόγων της πόλης.

2336

2333

2334

IMG_1223-9

IMG_12241


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ