Εφημερίδα Κοινωνική

Ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ-νέα γενιά: Τα παιδιά πολιτικών που κατεβαίνουν στις εκλογές

Ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ-νέα γενιά: Τα παιδιά πολιτικών που κατεβαίνουν στις εκλογές
31 Ιανουαρίου 2023

Ανάμεσα στα 350 ονόματα που ανακοινώθηκαν, ορισμένα από αυτά είναι γνώριμα. Είναι παιδιά πολιτικών που αναδείχθηκαν κυρίως μέσα από το ΠΑΣΟΚ σε προηγούμενες δεκαετίες. Τώρα, τη σκυτάλη αναλαμβάνουν οι νεαρότερες γενιές.

-Ο Δημήτρης Οικονόμου, ο 43χρονος σύμβουλος επιχειρηματικού σχεδιασμού, είναι γιος του πρώην αναπληρωτή  υπουργού, βουλευτή και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Παντελή Οικονόμου. Ο Δημήτρης Οικονόμου είχε ξανακατέβει το 2019και κινείται δραστήρια. Είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

- ΚΙΝΑΛ στην Α” Αθηνών.

-Ο Γιώργος Γιάνναρος είναι γιος του ιστορικού στελέχους του Συνασπισμού Γρηγόρη Γιάνναρου και είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθηνών.

-Η Ρωξάνη-Ευαγγελία Μπέη Καραμπότσου είναι κόρη του διατελέσαντος δημάρχου της Αθήνας Δημήτρη Μπέη. Είναι δικηγόρος και υποψήφια στην Α’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. -Η Κέλλυ Σταμούλη είναι δικηγόρος, κόρη του Γιάννη Σταμούλη, ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που είχε διατελέσει ευρωβουλευτής και πρώτος εκλεγμένος νομάρχης Βοιωτίας, και είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α” Αθηνών.

-Β’ Πειραιά: Κατέρχεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιος του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Διαμαντίδη, που εκλεγόταν στην περιοχή αδιαλείπτως από το 1989 έως το 2012.Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι οικονομολόγος και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Β” Πειραιώς.

-Δυτική Αθήνα: Η νυν βουλευτής και αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Νάντια Γιαννακοπούλου είναι κόρη του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Γιαννακόπουλου.

-Στη Β ’Θεσσαλονίκης κατεβαίνει υποψήφιος ο Θανάσης Γλαβίνας, διευθυντής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Είναι γιος του πρώην βουλευτή του κόμματος Γιάννη Γλαβίνα. Είναι δικηγόρος και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Β ́Θεσσαλονίκη.

-Ηράκλειο Κρήτης: Εκεί κατεβαίνουν, κόντρα στον δυναμικό πρώην βουλευτή Φραγκίσκο Παρασύρη, ο Χρήστος Στρατάκης, γιος του πρώην υφυπουργού Μεταφορών και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Στρατάκη, καθώς και ο Φραγκίσκος Λαμπρινός, γιος του νυν δημάρχου Ηρακλείου. Ο Χρήστος Στρατάκης είναι γεωπόνος πληροφορικής και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τον Νομό Ηρακλείου Κρήτης.

-Στα Τρίκαλα, ο Γιώργος Οικονόμου προέρχεται από πολιτική οικογένεια και μάλιστα από δύο πλευρές: Είναι γιος του πρώην βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Οικονόμου, αλλά και γαμπρός της Σούλας Μερεντίτη, πρώην βουλευτή του νομού. Ο Γιώργος Οικονόμου είναι ψυχίατρος και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Νομό Τρικάλων.

-Στην Κέρκυρα κατέρχεται ως υποψήφια βουλευτής η Μαρία Δρυ, κόρη του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιώργου Δρυ. Είναι αρχιτέκτων και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Κέρκυρα 180».

-Το ψηφοδέλτιο Λακωνίας δεν ανακοινώθηκε σήμερα, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφια η Νάγια Γρηγοράκου, κόρη του πρώην υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου.

-Με το ΠΑΣΟΚ συστρατεύεται και ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του δολοφονηθέντος βουλευτή της ΕΔΑ στη Θεσσαλονίκη το 1963.

Πηγη:Iefimerida

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ