Εφημερίδα Κοινωνική

Παυλάκης: Μεγάλο λάθος που δεν πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο με μάσκα

 Breaking News

Παυλάκης: Μεγάλο λάθος που δεν πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο με μάσκα
19 Ιανουαρίου 2023

Τη μία ίωση μετά την άλλη κολλάνε τα παιδιά αυτή την περίοδο με αποτέλεσμα να είναι διαρκώς άρρωστα. O γιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης επισήμανε από τη μία πόσο σημαντική είναι η μάσκα και η αποφυγή συνωστισμού και από την άλλη τόνισε ότι οι διαρκείς μολύνσεις με κοροναϊό δημιουργούν μακροχρόνια προβλήματα στο ανοσολογικό μας.

«Μερικοί γιατροί έχουν κάνει την εκτίμηση ότι είναι ο χειρότερος χειμώνας, ιδίως για τα παιδιά. Θα πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι δεν είναι σωστό να περνάνε μία ίωση ανά δύο εβδομάδες. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε σωστούς εμβολιασμούς. Είμαι πεισμένος ότι οι συνεχείς μολύνσεις με κοροναϊό δημιουργούν μακροχρόνια προβλήματα στο ανοσολογικό μας. Είναι ευκολότερο να είμαστε περισσότερο ευάλωτοι σε άλλες λοιμώξεις. Ο κοροναϊός κάνει σοβαρές βλάβες, ελπίζω να μην είναι παντοτινές» είπε στον ΣΚΑΪ.

«Ο μόνος τρόπος» συνέχισε ο κ. Παυλάκης «είναι να περιορίσουμε τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το σημαντικότερο είναι ο καθαρός αέρας στον εσωτερικό χώρο. Έχουμε ξεχάσει τη μάσκα, χρειάζονται, μεγάλο λάθος που δεν πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο με μάσκα. Θα είχαν γλιτώσει από τις μισές λοιμώξεις. Η γρίπη θα ήταν παιχνιδάκι να εξαφανιστεί μπροστά στον κορονοϊό γιατί μεταφέρεται πιο δύσκολα, με μεγάλα σταγονίδια και από τις επιφάνειες. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τους συνωστισμούς».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ